Nisser og historier på Sæby Museum i december

Nisser og historier på Sæby Museum i december

15. november 2011 - kl. 1:29 - af

Igen i år laver Sæby museum juleaktiviteter, for børnehaver og de yngste skoleklasser. I år har museumsnissen fået en elev. Han er flyttet ind i en del af kælderen og her fortæller han historier til børn fra skolerne og andre institutioner. Når han er blevet for træt til at fortælle flere historier, har han sørget for at børnene kan lave julepynt til hans juletræ, som også står i kælderen, eller gå på skattejagt i resten af museet for at finde ledetråde til at lægge det store julepuslespil. Imens nisseeleven sove, kan børene prøve at finde hans lærer; museumsnissen.

Der er selvfølgelig også noget for børnefamilierne, der går ind på museet for at få et pusterum og en pause for juleindkøbene (husk børn under 18 år altid har gratis adgang på museet). Nisseelevens høloft er åbent, så man kan gå ind og se hvordan han har indrettet sig. Selvfølgelig ville han ikke være en ordentligt museumsnisse-elev, uden at lave noget historiske arbejde, så som lektier har han lavet plancher, der hænger på museet og fortæller om nissen historie. Børnefamilierne er selvfølgelig også velkomme til at lave julepynt til juletræet og prøve at finde museumsnissen.

Julekælderen store åbningsdag er samme dag som “Sæbybogen 2011” kommer på gaden, den 24. november. Der er åbent i julekælderen frem til den 16. december. Men det skal dog nævnes, at den trætte museumsnisse-elev først er udhvilet nok til at fortælle historier, fra uger 48 og frem til og med uge 50.

Museumsnisse eleven vil læse højt af Bent Krags historie “Julebrevkalender” fra 2011 med tegninger lavet af Arnold Andersen, begge fra Sæby. Historierne vil være let redigeret for at gøre dem nemmere at formidlere på museet, men de vil dog også ligge uredigeret, hvis nogle skulle være interesseret i at læse dem, i deres fulde længde.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nisser og historier på Sæby Museum i december' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger