Frimærke og Møntklub lader op til jul

Frimærke og Møntklub lader op til jul

14. november 2011 - kl. 0:40 - af

Østvendsyssel Frimærke og Møntklub afholder sidste mødeaften i år med formidlingssalg onsdag 23. november 19.00 på Sognegården i Dronninglund.

På auktionslisten er der denne gang 154 numre, der er sat meget lavt i opråbspris, så her er der gode muligheder for samlere til at anskaffe sig sin egen julegave.

Der lægges hårdt ud med 24 ældre mærker fra Dansk Vestindien, der i katalogværdi står til kr. 4.525 -, men som står i opråb står til kr. 75, -. Her forventes der livlig aktivitet blandt medlemmerne lige fra starten.

En anden spændende ting på listen er en lille medalje, som meget sjældent kommer i handelen. Det er Grundlovens 50 års fødselsdag 5. juni 1889, der står i opråb til kr. 30 -.

For seddelsamlere er der en enkelt dansk enkroneseddel fra 1918 med en lille fold. Denne står til kr. 30 -.

For postkortsamlere er der en hel masse at komme efter.  Her er der masser af kort, der i dag er mere end 100 år gamle og med porto og stempler på fra flere steder i Danmark. Her kan nævnes 5 lokale kort, hvor et enkelt er fra Allerup 1905 og hele fire stk. fra Aså i perioden 1905 – 1916.

Samlere af sjove nissekort kan også glæde sig. 9 stk. fra starten af 1900-tallet kan der bydes på til absolut rimelige priser.

Frimærker er der masser af. Her kan nævnes både stregstemplede, provisorier, juleark, FDC albums, skillingsmærker, plancher, dobbeltstribede Flora Danica, Røde Kors med overtryk, indstiksbøger, æsker med frimærker fra hele verden, kartotekskasser og fra Tyskland er der et parti diverse ubrugte Hitlermærker.

Formand for foreningen Jørgen Ø. Andersen påstår, hvis den enkelte samler ikke sikrer sig sin egen julegave på denne aften, så er det ens egen skyld. Her er virkelig alt hvad hjertet kan begære af alle slags og til absolut rimelige priser.

Foreningen har endnu en mødeaften inden jul på Sognegården, og det er juleafslutning onsdag 7. december. Her er der kun hygge på programmet med tændte stearinlys og bankospil om ænder, alt imens der slubres kaffe og brunkager i sig under spillet.

Tekst: Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frimærke og Møntklub lader op til jul' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger