Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

9. november 2011 - kl. 0:05 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Overraskende fald i ledigheden

Danmark
Regeringens oplæg til finansloven viste i sidste uge, at den nu forventer et underskud til næste år på 95 milliarder kroner, eksklusive effekten af regeringens planlagte ”kickstart”. Inklusive den kommer underskuddet op på den forkerte side af fem procent af BNP. Regeringens oplæg til finanslov løfter også sløret for, hvordan der bliver råd til kick-start i både 2012 og 2013. Svaret er, at de fremrykkede investeringer i 2013 ikke sker for statens penge, men for energiselskabers og landsbyggefondens. Dermed vil det ikke påvirke de offentlige finanser – i hvert fald ikke på papiret. Men der er jo tale om udgifter, som før eller siden skal finansieres. Det bliver så via højere energiregninger og/eller højere husleje end ellers. Set i forhold til den økonomiske politik mener vi, at det ville have givet bedre mening at holde krudtet tørt. Der er, som regeringen også selv fremhæver, en risiko for, at den globale økonomi i endnu større grad havner i en dyb økonomisk krise. Sker det, er det afgørende at have finanspolitiske frihedsgrader til at håndtere en sådan situation. Kick-starten mindsker reelt de fremtidige handlemuligheder – da den øger underskuddet og gælden.

Renter
Mario Draghi overraskede med at levere end rentenedsættelse på 0,25 procentpoint på sit første møde som formand for ECB. Rentenedsættelsen blev begrundet med en svækkelse af konjunkturcyklen, og at en lavere rente ikke bringer prisstabiliteten i fare i den aktuelle situation. Draghi udtalte, at rentenedsættelsen blev enstemmigt vedtaget. Vi forventer nu, at ECB vil sænke renten med yderligere 0,25 % og bringe refi-renten tilbage til et rekordlavt niveau på 1,0 % i december, hvor ECB også ventes at annoncere en markant nedjustering af bankens vækstprognose for 2012. Derefter ventes ECB at holde renten uændret i en længere periode. Markedsrenterne styres fortsat af gældskrisen, der driver renterne op i de ramte lande og ned i andre, herunder Danmark. Nationalbanken sænkede da også den danske rente med 0,1 procentpoint mere end ECB, så det officielle rentespænd mellem Danmark og Eurozonen for første gang er negativt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER