Flere ønsker at gøre vintervejene sikre

Flere ønsker at gøre vintervejene sikre

8. november 2011 - kl. 12:43 - af

Vinterræs på sikker vej: – En stadig bredere gruppe danskere vil lære at køre sikkert i det glatte og uvejsomme vintervejr, fortæller formand Jens Jørgen Vinther fra GF Nord i Frederikshavn og Hjørring.

Over 1500 danske bilister udfordrede i den forløbne weekend sig selv og deres biler på GF Sikkerhedsdag landet over, blandt andet på køreteknisk anlæg i Nørresundby. – Mange af deltagerne har selv været ude for en skade inden for de seneste par år, og er derfor meget motiverede for at blive sikre vinterbilister, siger Jens Jørgen Vinther fra GF Nord i Frederikshavn og Hjørring.

Halvering af skader
GF Sikkerhedsdag har været en årligt tilbagevendende begivenhed over hele landet siden 2005. Og noget tyder på, at indsatsen ikke er helt forgæves. Sammenlignet over en periode på 2 år før og 2 år efter GF Sikkerhedsdag i 2009, har de deltagende bilister halveret antallet af deres skader.

Flere unge og flere kvinder
– Vi har i år oplevet en klar tendens til, at flere yngre mennesker end tidligere deltager. Det er meget positivt, da risikoen for skader er højere, jo yngre man er, konstaterer Jens Jørgen Vinther. Samtidig oplever GF Forsikring, at også flere kvinder deltager end tidligere.

Færre skader betyder penge tilbage
– Det glæder os ekstra meget, at en bredere gruppe af danskere vil lære at køre sikkert, siger Jens Jørgen Vinther, og understreger, at bilisterne i netop GF får en ekstra gulerod ved at køre trafiksikkert:
– I GF har vi overskudsdeling på bilforsikringen. Så jo færre skader, jo flere penge kan vi betale tilbage til forsikringstagerne, når årets skader er gjort op.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere ønsker at gøre vintervejene sikre ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger