Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

2. november 2011 - kl. 0:22 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Overraskende fald i ledigheden

Danmark

Ledighedstallene bød på en lille positiv overraskelse, da de viste, at ledigheden i Danmark faldt med 1.400 personer fra august til september, fra 164.700 til 163.300. Det bekræfter, at arbejdsmarkedet langt fra er i en lige så alvorlig krisetilstand som i 2008/2009. Der er snarere tale om stagnation end voldsom tilbagegang. Selvom septembertallene er positive, frygter vi fortsat en mindre stigning i ledigheden over det kommende år, men det er klart, at udviklingen er meget afhængig af den europæiske økonomi, som jo bestemt fortsat er en usikkerhedsfaktor. Vi forventer ikke en markant stigning i ledigheden frem mod udgangen af 2012 – men dog en stigning på 10-15.000 personer. Denne forventning understøttes af de seneste tal for erhvervstilliden. De viser virksomhederne, især indenfor servicesektoren, ser mere pessimistisk på fremtidsudsigterne. Især virksomhedernes beskæftigelsesforventninger er bekymrende læsning. I industrien og i bygge- og anlægssektoren forventes der nu et fald i beskæftigelsen over de kommende måneder. I det lys, septembers fald i ledigheden formentlig en enlig svale.

Renter

Den nye præsident for den Europæiske centralbank (ECB), Mario Draghi holder sit første pressemøde på torsdag, efter at ECB’s rentebeslutning er meldt ud. I sidste måned fastholdt den tidligere præsident for ECB, Jean-Claude Trichet renten uændret trods forværrede nøgletal. Inflationen ligger stadig pænt over ECB’s mål. Det vil derfor blive holdt godt øje med udviklingen i inflationen og om den, som forventet, vil falde. Derudover peger de ledende økonomiske indikatorer på en reel risiko for negativ økonomisk vækst i fjerde kvartal. ECB er derfor, endnu en gang, splittet mellem at fastholde sit mandat og sigte efter at få bragt inflationen ned, hvilket formentlig vil kræve, at ECB holder renten uændret, eller forsøge at give den økonomiske vækst et løft, hvilket formentlig vil kræve en rentenedsættelse. I øjeblikket er det markedets forventning, at ECB vil sænke renten i starten af det nye år.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger