Baglandet hørte om Hørby Modellen

Baglandet hørte om Hørby Modellen

29. oktober 2011 - kl. 0:40 - af

Hørby Ungdomsskoles repræsentantskab var onsdag den 26. oktober til møde på efterskolen, hvor der var introduktion af ’Hørby Modellen’, der i bund og grund handler om at ramme de ting i, som skolen står for i sit daglige virke og møde med eleverne.

Hørby Modellen, der tager udgangspunkt såvel i skolens værdigrundlag som i det pædagogiske grundlag, er et forsøg på at skabe et ’brand’ for Hørby Ungdomsskole, der er letforståelig for de unge og deres forældre, som er interesserede i at finde ud af, hvad et efterskoleophold i Hørby kan byde på. Modellen skal ligeledes vise, at skolens faglighed og det teoretiske grundlag er på plads, og tanken er på sammen måde, at den kan bruges i PR-mæssig sammenhæng i forhold til at hjælpe med en tydeligere synliggørelse af, hvad skolen kan, vil og gør.

Læring og dannelse bliver de redskaber, der skal være med, når målet om at skabe hele mennesker skal nås. Hørby Modellen fordrer, at elevernes faglige og sociale kompetencer styrkes gennem undervisningen og i fritiden, og de fire områder modellen tager udgangspunkt i – Faglighed, Den sociale og personlige udvikling, De psykiske rammer og De fysiske rammer – er det, der sættes i spil gennem hele efterskoleprojektet for at flytte de unge, der kommer på skolen videre i deres udvikling. Som efterskole er Hørby Ungdomsskole en holdningsskole, hvorfor skolens menneskesyn, som det fremgår af værdigrundlaget, er en naturlig del af det eleverne møder i skolens hverdag, og som de i løbet af deres tid på Hørby, må forholde sig til for at finde ud af, hvordan de egentlig ser på sig selv, deres tilværelse og deres medmennesker.

Repræsentantskabet på Hørby Ungdomsskole mødes to gange om året, dels til temamødet i oktober og dels til det ordinære repræsentantskabsmøde i maj. Repræsentantskabet består af 52 medlemmer, hvor repræsentanterne af valgt af en af de fire folkekirkelige organisationer KFUM&KFUK, FDF, Indre Mission eller Blå Kors.

Spil Dansk Dag
Sidste torsdag i oktober er Spil Dansk Dag – en dag, der også markeres på Hørby Ungdomsskole, og allerede om morgenen var skolens kor – ’Mega Voice’ – en tur på Hørby Skole, hvor de hjalp til med at lære folkeskoleeleverne sangen ’Det klammeste jeg ved’, som er den sang, der har vundet titlen ’Årets danske børnesang’. Når denne sang også betyder noget for Hørby Ungdomsskole, skyldes det, at musikken til den er skrevet af Leif Jakobsen, som er søn af efterskolens tidligere forstander Finn Jakobsen.

Hjemme på efterskolen var der også musik, hvor bandet ’Lyhne and the Mojo Machine’ var gæster til en aftenkoncert.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Baglandet hørte om Hørby Modellen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger