Socialistisk Folkeparti: Tomme tønder buldrer mest

Socialistisk Folkeparti: Tomme tønder buldrer mest

22. oktober 2011 - kl. 10:17 - af

SaebyAvis har modtaget dette indlæg fra Peter Laigaard, Byrådsmedlem og folketingskandidat Liberal Alliance.

Enhver der har været til en større sportsbegivenhed ved det er hjemmeholdets privilegium at ”svine” modstanderne i slutfasen, når sejren er meget nært forestående. Tilråbene fra den billige langside falder i kategorierne som ”go´ tur hjem” og skældsord som ”tegneseriehold” er ofte anvendt når man skal hovere overfor de slagne modstandere. Primitivt, men virkningsfuldt og givetvis sjovt for dem som råber.

Den normalt så intellektuelt velfunderede Paul Rode Andersen, lederen af Socialistisk Folkeparti, har i sit seneste indlæg omkring budgetvedtagelsen i Frederikshavn Kommune for 2012, svunget sig op til at lede det lokale hylekor for den massive flertalsgruppe på 16 ud 31 medlemmer, og karakteriseret bl.a. Liberal Alliance som et ”tegneserieparti”.  Andre partier kører dobbeltspil (Socialdemokraterne) og resten ignoreres (Dansk Folkeparti). 16 stemmer er og bliver et flertal. Fair nok. Det er jo vinderens privilegium at nedgøre andre i både sporten og nu også politikkens verden.

På sidste byrådsmøde undlod jeg da heller ikke at rose Socialistisk Folkeparti. Den nuværende byrådsperiode har været en ren opvisning fra Socialistisk Folkeparti. Kulminerende med at det er lykkedes at overbevise Venstre og Konservative også på dette område om massive skattestigninger, ikke bare i 2012, men også i 2013. Det er simpelthen godt politisk håndværk, få de såkaldte borgerlige partier til at gå ind for ens egen politik. Tænk sig. ”Personlig frihed er også at kunne disponere over en større del af sin indkomst – derfor vil jeg fortsat arbejde for, at skatten kan sættes ned” var således en mærkesag for Venstres folketingskandidat og gruppeformand Anders Broholm – men selvfølgelig kun lige indtil d. 15. september og valget var overstået…

Baggrunden for skattestigninger er kæmpe budgetoverskridelse for 2011 anført af Paul Rode Andersen. Glemt er pludselig sidste års budgetaftale for 2011, hvor man ved underskrift forpligtede sig til at overholde budgettet – og evt. budgetoverskridelser skulle løses indenfor egne rækker.  På denne baggrund kan det vel ikke undre at vi i Liberal Alliance har mere end svært ved at stole på indgåede aftaler med flertalsgruppen, når de gamle ikke skal overholdes.

Ingen roser uden torne. Socialistisk Folkeparti, som siger de har det som grundlæggende princip at bekæmpe uligheden i samfundet erkender selv, hvordan en stor del af skattestigningen som kommunen nu opkræver går  ”tabt” (Ca. 6 mio. kr.) fordi de højst lønnede i kommunen pga. det skrå skatteloft IKKE kommer til at betale skattestigningen – det bliver nemlig dem med de mindste indkomster i vores kommune, der bliver særlig hårdt ramt.  Konfronteret med dette faktum i byrådssalen gentagne gange: Larmende tavshed fra Socialistisk Folkeparti.

Det store problem ved socialismen har nemlig altid været at et eller andet tidspunkt løber man tør for andre folks penge.

I Liberal Alliance kæmper vi for at det ikke skal være dyrere at være almindelig dansker – og heller ikke være borger i Frederikshavn for den sags skyld. De rige, herunder Paul Rode, skal nok klare sig.

Velfærd handler nemlig også om, at man som borger selv kan disponere over sine egne penge.

En kommentar til “Socialistisk Folkeparti: Tomme tønder buldrer mest” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Socialistisk Folkeparti: Tomme tønder buldrer mest”

 • Paul Rode Andersen, Byrådsmedlem SF

  Kære Peter

  I mit tidligere indlæg om LA’s adfærd i forbindelse med budgettet for 2012 understregede jeg, at det var helt legitimt at gå imod skatteforhøjelser og ind for færre offentlige udgifter.

  Min kritik gik på, at LA ikke tog sig sammen til at fabrikere et alternativt budget, så vi andre kan se, hvordan partiet så vil få enderne til at mødes, og hvilke konsekvenser det har.

  Det har du stadig ikke svaret på.

  Jeg vil nødigt kalde LA for et luddovent parti, der ikke gør sit politiske hjemmearbejde ordentligt, men at partiet kører på frihjul er tydeligt for enhver!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Socialistisk Folkeparti: Tomme tønder buldrer mest' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger