Politiet efterlyser rumænsk tricktyv

Politiet efterlyser rumænsk tricktyv

18. oktober 2011 - kl. 0:24 - af

En avis og gebrokkent engelsk. Det er de to hjælpemidler, en tyv har brugt mindst 13 gange i september – og på den måde snydt sig til andre folks penge, fortæller Station2 Efterlyst i mandagens TV program.

Tricktyven slår til ved hæveautomater, og det er oftest ældre mennesker, det går ud over. Han kommer hen til automaten, når kunden skal til at hæve penge. Med avisen afleder han kundens opmærksomhed, og samtidig trykker han på skærmen med hånden under avisen. Kunden bliver forvirret og opdager ikke, at tyven tager pengene.

“Det er utrolig professionelt lavet. Og det er groft, blandt andet fordi man på forhånd udvælger sig sine ofre – og typisk ofre, som er oppe i årene,” siger politikommissær Jens Møller Søgård fra Nordjyllands Politi.
Tyven har en lang række fupnumre på samvittigheden. Alene i september slog han til i ti forskellige byer i Jylland og på Fyn, og en af gangene var det en person i Sæby, det gik ud over ved Danske Banks hæveautomat på Vestergade.

“Det er jo et voldsomt problem, at man laver så mange forhold, og der er rigtig mange involverede i det på forholdsvis kort tid. Vi har 13 forurettede, som hver har mistet enten 1000 eller 2000 kroner. Det er jo en alvorlig sag i sig selv,” siger politikommissær Jens Møller Søgård.

Politiet kender tyven. Han er tidligere dømt for 25 lignende tricktyverier i Københavnsområdet. Nu beder politiet så om hjælp til at finde ham – igen.

20-årige Floricel-Samuel Sava er rumæner, 170-175 cm, almindelig af bygning, mørkhåret med et bredt ansigt og en stor næse. Han taler gebrokkent engelsk, og så er hans ene fortand af guld.

Han kører sandsynligvis i en grå BMW af 500-serien, hvor rattet sidder i højre side og med rumænske nummerplader T576EFC.

“Vi håber selvfølgelig på nogle henvendelser på vedkommende, hvis man ser ham i gadebilledet. Karakteristika med guldtanden – dem ser vi ikke så mange af herhjemme – og så selvfølgelig den karakteristiske BMW, som er højrestyret,” siger Jens Møller Søgård.

Har man oplysninger i sagen, kan Nordjyllands Politi kontaktes på 96301448.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiet efterlyser rumænsk tricktyv ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger