Vellykket tværkirkeligt arrangement i Sæby

Vellykket tværkirkeligt arrangement i Sæby

14. oktober 2011 - kl. 0:08 - af

Mandag d. 10. oktober indbød  både Volstrup og Sæby Kirker, og Sæby Baptistkirke i fællesskab til enmandsforestillingen ”Jesus, min søn” med skuespilleren Ebbe Trenskow. Der mødte ca. 80 personer op i Sæby Baptistkirke denne aften. Her fik man en fantastisk forestilling, hvor der både var noget at se og høre. Ebbe Trenskow spillede på en meget engageret og medlevende måde Josef, der tog os med ind i begivenhederne omkring Jesus, som Josef kan have oplevet dem. De kendte fortællinger fra Bibelen blev derved præsenteret fra en anden vinkel, end den vi oftest møder. Vi fik også et indblik i noget af den jødiske kultur og tankegang, og Josef fremstod som meget troværdig. Samtidig var der en god humor som gennemsyrede det hele. Man kunne levende se Josef i rollen som en usikker jordemor, medens den fødende Maria havde mere kontrol på det hele end han. Josef så også med kritiske øjne på kunstneres fremstilling af ham selv. Der blev trukket tråde fra Josef i Bibelen og lige ind i vor tid. I løbet af den time forestillingen varede, fulgtes vi med Josef helt fra før han mødte sin kære Maria, og lige til Jesus, hans papsøn, blev korsfestet.

Efter forestillingen fik de fremmødte mulighed for at snakke sammen over en kop kaffe og en småkage.

Sognepræst Keld Skovgård fortæller, at det er en årlig tilbagevendende begivenhed, at Folkekirken og Baptistkirken i Sæby har et fælles arrangement på skift i kirkerne. Der har blandt andet været besøg af skuespilleren Lone Hertz og den meget kendte præst og forfatter Johannes Møllehave. Sidste år var det den STORE FÆLLES TORVEDAG i samarbejde med Sæby Handelsstandsforening.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vellykket tværkirkeligt arrangement i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger