Vandreruten Hærvejen på vej til Nordjylland

Vandreruten Hærvejen på vej til Nordjylland

14. oktober 2011 - kl. 12:02 - af

Otte nordjyske kommuner undersøger i løbet af efteråret sammen med Region Nordjylland mulighederne for at etablere en eller flere Hærveje i Himmerland og Vendsyssel. Det er et forprojekt, der skal vise muligheder og økonomisk potentiale.

De ni parter har ansat Gunhild Øbye Nielsen som leder af forprojektet, og de kommende uger vil hun gennemføre en workshop i hver kommune for at lytte til alle med ideer og engagement, som kan bidrage med input til en potentiel hærvej.

Gunhild Øbye Nielsen har arbejdet med Hærvejen syd for Viborg, der i mange år har været en vandrerute med stigende popularitet. I dag stopper ruten altså i Viborg, men der er stigende pres fra såvel vandreorganisationer som turisterhverv for at få hullet mellem domkirkebyen og Hirtshals/Frederikshavn lukket med en afmærket rute. Også i Norge og Sverige arbejdes der med vandre- og pilgrimsruter fra Larvik/Tønsberg og Göteborg.

De ni partnere i projektet er meget bevidste om, at en ny vandrerute skal have så bred en appel som muligt. Den skal kunne bruges såvel til en kortere søndagstur for lokalbefolkningen som til langtursvandring for vandreturister og pilgrimsvandrere.

Syd for Viborg har Hærvejen altid fulgt den jyske højderyg. Det gælder ikke i Nordjylland, hvor  den historiske hærvej har haft flere ruteføringer gennem tiderne. Det gør opgaven mere kompliceret, men ikke mindre spændende.

Blandt kriterierne for at udvælge en eller flere ruter er smuk og inspirerende natur, kulturhistoriske steder, overnatningsmuligheder, spisesteder og ikke at forglemme stille natur med plads til refleksion.

En ny Hærvej skal være med til at skabe omsætning og arbejdspladser, så ruteføringen skal prioriteres i forhold til erhvervsmuligheder og turisme. Forventningen er, at der undervejs i forprojektet dukker nye og spændende ideer op, så der måske ikke kun bliver én ny hovedrute, men også sideruter og lokale afstikkere til spændende oplevelsesrum, der er en omvej værd.

Det er bl.a. disse ting, de lokale workshopper i uger 41 og 42 skal hjælpe med at finde. Alle interesserede får mulighed for at bidrage med input til materialet, der senere ligge til grund for den endelige udvælgelse af, hvor Hærvejen i det nordjyske skal placeres.

Inden jul gør region og kommuner fælles status og beslutter, om der skal søges midler til et egentligt projekt. Kommunerne i projektet er Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland og Aalborg.

Forprojektet er støttet økonomisk af Vækstforum i Region Nordjylland.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vandreruten Hærvejen på vej til Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER