Bekymring over nye nedskæringer på museerne

Bekymring over nye nedskæringer på museerne

12. oktober 2011 - kl. 5:47 - af

Nedenstående indlæg er modtaget fra Vagn Thidemann, Sæby Museums Forening.

I de tider, ”vi kunne købe hele verden”, greb tanken om oplevelsesøkonomi om sig, og forventningerne til kulturinstitutionerne voksede tilsvarende. Museerne skulle erobre publikum og verden. Så gennemførtes store centraliseringstanker, og de tre kulturhistoriske museer i Skagen, Frederikshavn og Sæby blev som i det øvrige land presset til sammenlægning i kølvandet på kommunesammenlægningerne  – angiveligt af rationaliseringsgrunde. Disse sammenlægninger var ikke uden omkostninger, og især på det menneskelige plan mærkede medarbejderne det større arbejdspres og usikkerheden på fremtiden.

Så kom den første sparerunde med betydelige nedskæringer og afskedigelser på museumsområdet til følge. Når man tager i betragtning, at museerne har bundne opgaver mht. indsamling, forskning, registrering, bevaring og formidling over for samfundet via Kulturarvsstyrelsen, og samtidig skal indfri kommunernes forventninger om oplevelser for lokalbefolkningen og ikke mindst turisterne, kan man øjne grænsen for det muliges kunst.

Med nye nedskæringer på vej er det et spørgsmål om, hvor længe museerne kan træde vande – skuden, der indeholdt de store visioner, arbejdsglæden og troen på en lysende fremtid med samordnet oplevelse og økonomi er sunket. Når det primære er at holde sig i live, skal aftaler om igangværende projekter gennemføres, hvilket nødvendigvis må indskrænke aktiviteterne i den daglige drift, det være sig åbningstider og temaaktiviteter for børn i forbindelse med efterårsmørke og jul. Det er forstemmende ikke at kunne byde folk det, man allerhelst vil, når de søger den umiddelbare museumsoplevelse.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bekymring over nye nedskæringer på museerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger