Bevar Thorshøj Børnehus – og livet i byen!

Bevar Thorshøj Børnehus – og livet i byen!

11. oktober 2011 - kl. 9:15 - af

SaebyAvis.dk har modtaget nedenstående indlæg til ordet er frit.

Jeg synes desværre, at udviklingen inden for daginstitutioner er et faldende antal af selvejende institutioner. Desværre, fordi de selvejende institutioner bl.a. bidrager med en større variation i pasningstilbuddene, større ansvar og indflydelse. I og med at kommunen ændrer deres struktur og arbejder under begrebet helhedsplan og stordrift, indsnævres rammerne for de selvejende institutioner, og dermed begrænses råderummet. Det er vigtigt, at der stadig er plads til de børn og forældre, der vælger at lade deres børn passe i en lille og tryg institution. Vores børnehave er et godt alternativ til Østervrås store institution.

Eftersom børnehuset er en integreret institution, der rummer børn i alderen fra 3 – 10 år, er den trods sin forholdsvis lille størrelse meget bæredygtig. B.la. fordi den drives med et tæt samarbejde imellem børnehavebørnene og klubbørnene, og derved kan udnytte de personalemæssige ressourcer på tværs af de to huse.

Desuden mener jeg, at andre faktorer har indflydelse, når vi snakker om begrebet bæredygtighed. Vores børnehave er bæredygtig pga. medarbejdernes store engagement og fleksibilitet og forældrenes opbakning og medleven.

Ja, om vores børnehus er bæredygtig, kan vel næsten kun afgøres af efterspørgselen og brugernes tilfredshed med institutionen.

Lad os få lov til at bevise, at vi med en lille institution stadig kan opretholde bæredygtighed – økonomisk, ledelsesmæssig og pædagogisk bæredygtighed.

Lad os vise hvad vi er værd! Giv os frirum og albuerum til selv at tilrettelægge vores drift.

Én af mange ting, der ved en eventuel lukning, kan komme til at fylde meget i børnefamilierne i og omkring Thorshøj, er logistikken i forhold til børnepasning og arbejde.

For at vi kan nå at aflevere og hente vores børn, er det vigtigt, at I bevarer byens børnehus. Kommunen har fornyligt indført begrænsede åbningstider i daginstitutionerne. For os, som bor i et yderområde, og som derfor oftest har et øget transportbehov, kan en sådan begrænsning medføre vanskeligheder med at få enderne til at nå sammen.

Jeg har stor respekt for jeres arbejde med at få kommunens budget til at hænge sammen. Men jeg håber, at I endnu engang overvejer, om der kunne findes andre

løsninger på besparelser end at opsige driftsaftalen med Thorshøj Børnehus, således at vi kan bevare Børnehuset under nuværende vilkår. For alle i Thorshøj – og selvfølgelig ikke mindst os med børn, der er tilknyttet Thorshøj Børnehus, har det stor betydning, at børnehuset kan fortsætte og være et samlingspunkt i byen.

Så kære folkevalgte vis os opbakning og tal vores sag, som vi har valgt jer til og bevar vores tillid.

Tænk jer nu rigtig godt om, inden I fjerner en særdeles velfungerende børnehave fra landkortet!

Lene Andersen
Best. formand, Thorshøj Børnehus

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bevar Thorshøj Børnehus - og livet i byen!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER