Uddannelseskaravane besøger Sæby

Uddannelseskaravane besøger Sæby

10. oktober 2011 - kl. 15:13 - af

Lastbilen holder ved Sæby Svømmebad imellem 8.30 – 11.30, i morgen, tirsdag den 11. oktober.

De Nordjyske skoler inden for voksen- og efteruddannelse sadler i uge 41 op til en rundtur med lastbil i Nordjylland. Skolerne har samlet kræfterne for at synliggøre, at der er mange forskellige tilgange til udvikling gennem uddannelse.

Lokal og personlig vejledning

Målsætningen er skabe kontakt til folk, som vi normalt ikke træffer på uddannelsesinstitutionerne. Det drejer sig om både virksomhedsledelsen, medarbejdere og ledige, der informeres og vejledes om mulighederne generelt inden for voksen- og efteruddannelse.

Den personlige vejledning vedrører mange forskellige områder: Almen og faglig uddannelse, kursusudgifter og godtgørelsesmuligheder, digital tilmelding, faglig afklaring, job-rotation, kompetencefonde m.m.

Øget tilgængelighed

For uddannelsesinstitutionerne er det vigtigt at komme ud og møde de forskellige målgrupper uden for skolernes fysiske rammer. Behovet for uddannelse skabes jo ikke på skolerne! Behovet opstår enten på arbejdspladsen i forhold til nye udviklingsmuligheder, eller i forbindelse med jobansøgningen, hvor der stilles krav til kvalifikationer. Det er naturligt, at skolerne kommer ud, hvor behovene opstår.

Resultat af skolesamarbejde

Initiativet med uddannelseskaravanen er et resultat af tæt samarbejde mellem VEU-center Nord og VEU-center Aalborg/Himmerland. Der er 13 VEU-centre fordelt over hele landet. De fungerer som én indgang til voksen- og efteruddannelse. Et VEU-center er et samarbejde mellem udbydere af arbejdsmarkeds-uddannelser (AMU) og voksenuddannelsescentre (VUC).

VEU-center Nord dækker kommunerne Frederikshavn, Brønderslev, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Morsø og Thisted. VEU-center Aalborg/Himmerland dækker kommunerne Aalborg, Rebild, Vesthimmerland og Mariager.

Yderligere oplysninger

For mere information om uddannelseskaravanen, er du velkommen til at kontakte de 2 VEU-center sekretariater: VEU-center Nord på tlf. 72 24 69 99 og VEU-center Aalborg/Himmerland på tlf. 96 33 27 27.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Uddannelseskaravane besøger Sæby ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER