Hvad har Frederikshavn Kommune gang i?

Hvad har Frederikshavn Kommune gang i?

10. oktober 2011 - kl. 17:48 - af

SaebyAvis.dk har modtaget nedenstående indlæg fra lokale borgere.

Et ganske simpelt spørgsmål til FREDERIKSHAVN KOMMUNE – Hvorfor er den nye dobbelt rettede cykelsti langs Solsbækvej i Sæby placeret på vestsiden af Solsbækvej?

Der er kommet flere forskellige svar som: ”Nu er vi startet der” – ”Det er vist noget et Trafiksikkerhedsudvalg har vedtaget for lang tid siden” og ”Placeringen og udformningen af cykelstien er foretaget af daværende Teknisk Forvaltning under hensyntagen til gældende vejregler, vejloven, færdselsloven, rabatbredder og evt. ejendomme langs vejen, gældende fredninger og strandbyggelinjer”.

Er det tanken at cykelstien fortsat skal ligge på vestsiden af den utrolig trafikerede vej Solsbækvej i Sæby?

Et projekt til mellem 3 – 5 mill kr.? Ved at anlægge stien på vestsiden skal de bløde trafikanter ”cyklisterne” passe meget på.

Der findes et rigtigt flot område ved Bibel Camping. Det vil med sikkerhed blive benyttet af mange cyklister især om sommeren. Men cykelstien er placeret på vestsiden af den trafikerede Solsbækvej, og de bløde trafikanter skal således krydse Solsbækvej for at komme ind og nyde det rekreative område og stranden.

Længere mod syd ved Flakvej – adgang til offentlig badestrand. Her vil der igen være særdeles stor risiko for færdselsuheld med cyklister, idet cyklisterne igen skal krydse Solsbækvej. Der er et sving nær Flakvej, som gør det endnu sværere at være cyklist.

Så har vi sommerhusområde ved Nellemannsvej m.m. De fleste sommerhushuse er placeret på østsiden af Solsbækvej. Her skal cyklisterne endnu engang krydse den trafikerede vej Solsbækvej, hvis ikke stien på et tidspunkt alligevel skal over på østsiden, f.eks. ved shelteren (opført af nuværende Frederikshavn kommune) i Professorens Plantage. Dette er nævnt, men hvor er planen for ”cykelstien”?

Der er utrolig mange overkørsler på vestsiden af Solsbækvej og veje, der skal krydses. Det forringer i høj grad cyklisternes sikkerhed ved at lave cykelstien vest for Solsbækvej. Selv om der sættes trafikspejle op adskillige steder, er det en ”falsk” tryghed for cyklisterne, og det pynter ikke i et område indenfor strandbeskyttelseslinien med mange skilte og spejle.

Disse linjer er skrevet i en af myndighedernes godkendelser: ”Der er tale om en i sommerperioden meget trafikeret smal kommunevej, hvor gennemførelse af cykelstien vil være en væsentlig forbedring af trafiksikkerheden”.

Er alt dette sandt? Erfaringen viser – at hvor der er cykelsti, har billisterne tendens til at køre endnu hurtigere, og det ville være trist at skulle skrive, hvad skrev pressen! hvis der sker uheld.

Der er mulighed for at rette op på cykelstien, ved at lave et ”bump” der hvor cykelstien ender i dag og fortsætte med cykelstien på østsiden. Så kan der med stor sandsynligvis spares udgifter på sygehusområdet, sygedagpenge m.m. og de bløde trafikanter kan færdes sikkert.

Billisterne vil skulle sætte farten ned, og det skæmmer ikke i området rent miljømæssigt.

Fra borgere i Sæby by som ønsker at vide mere om cykelstien.

NB: Solsbækvej er Margueritrute.

2 kommentarer til “Hvad har Frederikshavn Kommune gang i?” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Hvad har Frederikshavn Kommune gang i?”

  • Uden at vide for meget om det her syntes jeg da for det første at folk skal være glade for at der bliver lavet noget som helst i sæby de her dage, for det andet er det stadig mere sikkert end det var før!?

  • Jeg syntes at det skal være en hel kommune. Som jeg kan se af budgetforhandlingerne er kommunen stadig 3 kommuner, og det er aldeles ikke sundt. En helhed vil altid være godt. Når nu økonomien er så trængt, syntes jeg indlægget er godt. Det kendetegner at der bare skal laves noget, uden at tænke på konsekvenserne. Og det bliver de svage i trafikken der skal bøde for de indirekte slagsmål, der tilsyneladende sker i Frederikshavn kommune. Spar dog op og lav noget ordentligt, vedlighold detder er eller nedlæg det.
    Spar på de store armbevægelser, og lad kommunen være en heldhed. Vi i kommunen har jo alle mulighed for at benytte faciliteterne uanset hvor vi bor.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvad har Frederikshavn Kommune gang i?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger