12 nationer til Internationalt træf i Sæby

12 nationer til Internationalt træf i Sæby

6. oktober 2011 - kl. 6:05 - af

Weekenden 24-25. september var Sæby Rotary Klub vært for 32 udvekslingsstudenter fra 12 lande. De unge var inviteret til en ”get together” weekend i forbindelse med Rotary distrikt 1440’s årlige konference, som i år blev afholdt på Hotel Viking.

Sæby klubben sørgede for overnatning mv. for de unge på Sæby Fritidscenter fra lørdag til søndag. Weekendens hovedtema var socialt samvær for udvekslingsstudenterne, men de unge havde også en formel opgave. Lørdag skulle de præsentere sig på konferencen og optræde med korte indlæg, hvori de skulle vise, hvordan de oplever deres ophold i Danmark. Disse indlæg er en årlig tilbagevendende begivenhed i Rotary og er meget bekræftende for Rotarys internationale arbejde med ungdomsudveksling.

Lørdag eftermiddag var der arrangeret ”teambuilding” i Sæbygård Skov, hvor de unge prøvede kræfter med naturen og hinanden. Lørdag aften var henlagt til Sæby Bowling center, hvor der var arrangeret ”midnatsbowling”. Søndag formiddag var det tid til knus og kram og hjemrejse til deres forskellige værtsklubber rundt omkring i Nordjylland.

Det har været en fantastisk livsbekræftende oplevelse at tilbringe weekenden sammen med unge fra Ecuador, Brasilien, USA, Argentina, Japan, Taiwan, Columbia, Chile, Mexico, Canada, Australien og New Zealand, udtaler Lars T. Laursen, Counsellor fra Sæby klubben. Man skulle tro, det var en vanskelig opgave at have ansvaret for 32 unge fra hele verden med vidt forskellig kulturel baggrund. Men de opførte sig eksemplarisk, og det var en fornøjelse at være sammen med dem.

Rotarys ungdomsudvekslingsprogram er oprindeligt en dansk opfindelse, men er siden spredt til hele verden. Hvert år udsendes omkring 190 unge danskere i alderen 15-17 i et helt år, hvor de bor hos forskellige værtsfamilier og går på lokale skoler. Danmark modtager et tilsvarende antal, og i øjeblikket opholder der sig ca. 40 unge fra hele verden i Nordjylland.

Interesserede kan læse mere på www.rotary-yep.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '12 nationer til Internationalt træf i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER