Idéklinik på flere nordjyske sygehuse

Idéklinik på flere nordjyske sygehuse

3. oktober 2011 - kl. 11:56 - af

Idéklinikken, som hjælper medarbejdere på de nordjyske sygehuse med at realisere deres gode idéer, åbner nu en afdeling på Sygehus Vendsyssel.

Onsdag den 5. oktober klipper sygehusdirektør på Sygehus Vendsyssel Ingeborg Thusgaard snoren til Idéklinikkens nye afdeling på Sygehus Vendsyssel i Hjørring.

– Vi er meget glade for, at medarbejderne på Sygehus Vendsyssel nu får et konkret sted, hvor de kan henvende sig med gode idéer, der kan gavne arbejdet, og hvor der er kompetencer til at sikre, at idéerne udvikles og omsættes til praksis, udtaler Ingeborg Thusgaard.

Idéklinikkens filial på Sygehus Vendsyssel har åbent én dag om ugen, hvor sygehusets medarbejdere kan få råd og vejledning til at videreføre gode idéer eller problemstillinger, som mangler en løsning.

Medarbejdere ved Aalborg Sygehus har siden 2009 kunnet henvende sig til sygehusets Idéklinik, hvor en lille gruppe medarbejdere med ekspertviden inden for bl.a. produktudvikling, design og forretningsudvikling mv. har taget hånd om medarbejdernes gode idéer. Konceptet har vist sig at være bæredygtigt, og har ført til udvikling af flere idéer og opfindelser, som er på vej til at blive omsat til kommercielle produkter og efterfølgende taget i brug i klinikken.

– Vi har i Idéklinikken en klar forventning om, at når vi fremover også vil se på innovation af processer og services, kommer vi til at høste endnu større gevinster på parametre som effektivitet, kvalitet og økonomi. Derfor er vi glade for, at vi nu også får lejlighed til at arbejde med idéer, som udspringer fra Sygehus Vendsyssel. Vi er blevet meget vel modtaget af såvel ledelse som medarbejdere, og vi har allerede inden den officielle åbning modtaget et stort antal idéer og henvendelser, som vidner om, at såvel innovationslyst som -kraft i allerhøjeste grad er til stede. Det forklarer leder af Idéklinikken Pernille Mejer Højholt, som oplyser, at klinikken ligeledes samarbejder med Sygehus Himmerland og Sygehus Thy/Mors.

Ildsjæle
For at sikre, at innovationstanken når helt ud i klinikken, er der på hvert sygehus udvalgt en række medarbejdere, der fungerer som såkaldte ”ildsjæle”. Deres opgave er at identificere gode idéer og muligheder for innovation af eksempelvis arbejdsgange og services.

– Det er meget vigtigt for Idéklinikken at have tætte relationer til praktikere i klinikken, som ved hvad der virker og skaber værdi ude hos patienterne. Derfor har vi etableret et netværk, hvor ildsjælene kan udveksle erfaringer med hinanden og med os, og hvor vi kan give dem redskaber i forhold til at arbejde konstruktivt med innovation, forklarer Pernille Mejer Højholt.

Ildsjælene skal også hjælpe Idéklinikken med at videreudvikle nogle af de idéer, de modtager. Deres indgående kendskab til arbejdsgangene rundt på afdelingerne er i høj kurs, når en opfindelse skal forfines og testes i praksis, eller et forslag til en ny arbejdsgang skal afprøves.

Den officielle åbning af Idéklinikken på Sygehus Vendsyssel finder sted på Sundhedsfagenes Dag, onsdag den 5. oktober kl. 12.15, hvor også sygehusets korps af ildsjæle vil blive præsenteret.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Idéklinik på flere nordjyske sygehuse ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger