Nordjysk Vandrefestival – også i Frederikshavn Kommune

Nordjysk Vandrefestival – også i Frederikshavn Kommune

29. september 2011 - kl. 0:09 - af

Så kan du godt kridte vandreskoene til 2. år med Nordjysk Vandrefestival. Nordjylland tilbyder i uge 41 og 42 en række fantastiske vandreoplevelser for store og små, erfarne og uerfarne vandrere. Der er alt lige fra byvandringer over børneture til pilgrimsvandring. Også i Frederikshavn Kommune er der mulighed for at få brugt benene både i Katsig og i Bangsbo. Alle ture i Nordjylland kan ses på www.visitnordjylland.dk/vandrefestival

Vandretur i Katsig Bakker
I Katsig Bakker er der om efteråret en dejlig stemning mellem de mange bakker og dale. Turen vil starte ved P-pladsen midt i Katsig Bakker, og derfra gå til nogle af de højeste bakker i Frederikshavn Kommune, hvor man kan nyde de fantastiske udsigter ud over landskabet. På turen vil der blive fortalt historier om området, og man vil kunne smage på vandet ved Sct. Jørgens Kilde og høre om kildens tilblivelse.

Borgmester Lars Møller vil åbne vandreturen og dermed også Vandrefestivalen sammen med Naturvejleder Bo Storm, som også går med på turen. Turen starter fra P-pladsen i Katsig Bakker på Katsigvej kl. 10 og varer ca. 11⁄2 time. Bemærk at terrænet gør, at turen ikke egner sig for gangbesværede.

To familieture i Bangsbo med vildtbuffet d. 16. og 23. oktober
Efteråret i Bangsbo er utrolig smukt. Farverne fra de mange løvtræer danner rammen om store naturoplevelser, og en gåtur inden en dejlig middag er fantastisk. Deltagerne mødes begge dage kl. 10.30 foran Restaurant Møllehuset i Frederikshavn og går en tur gennem Bangsbo Botaniske Have og ind i Dyrehaven og til Pikkerbakken for at vende tilbage til restauranten. Undervejs på turen guider Naturvejleder Bo Storm og jagthornsblæsere vil underholde med musik. Der bliver en pause, hvor der serveres rødvinstoddy til de voksne og saftevand til børnene.

Tilbage ved restauranten serveres en stor vildtbuffet kl. 13.00. Tilmelding til hele arrangementet sker direkte til Restaurant Møllehuset, tlf. 9843 4400 – senest på selve dagen. Pris: 225,- (voksne), 120,- (børn) – (inkl. spisning)

Om Nordjysk Vandrefestival
Nordjyske Vandrefestival finder sted i hele regionen og tilbyde både en-dagsture og et udvalg af vandringer over flere dage for de mere erfarne. Et lille glimt i programmet afslører blandt meget andet at festivalen kan byde på en guidet pilgrimstur fra Aalborg til Frederikshavn over fem dage af historiske veje og stier.

– Formålet med vandrefestivalen er at få så mange som muligt ud og være aktive i naturen. Derfor er det været vigtigt for os, at festivalen rummer mange forskellige emner, og at turene er i forskellige længder og vandrehastighed, siger Karen Greve Somerset, projektleder i Region Nordjylland.

Nordjysk Vandrefestival er et samarbejde mellem EU projekterne Coast Alive og Rekreative Ruter samt Region Nordjylland, Visit Nordjylland og Skov og Naturstyrelsen.

Yderligere oplysninger
For at se mere om de mange forskellige ture i hele regionen, kan du klikke dig ind på www.visitnordjylland.dk/vandrefestival

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjysk Vandrefestival – også i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER