Du kan søge om pension søndag aften!

Du kan søge om pension søndag aften!

27. september 2011 - kl. 6:04 - af

Den største del af Danmarks voksne befolkning betjener sig selv via netbank på alle tider af døgnet. Men er du klar over, at du også kan søge om pension, melde flytning, bestille et nyt sundhedskort eller melde dit barn ind i børnehaven døgnet rundt?

Du kan kontakte din kommune, hvor end du er, og når det passer dig. Du ved det måske bare ikke? Det vil Frederikshavn Kommune gerne gøre noget ved. Fra lørdag den 1. oktober og en måned frem gør vi ekstra meget ud af at fortælle borgerne, at de kan ordne mange ting hjemmefra alle døgnets 24 timer. Frederikshavn Kommune søsætter sammen med seks andre nordjyske kommuner kampagnen ”Døgnet Rundt”, som sætter fokus på de mange muligheder, borgerne har for at betjene sig selv via kommunens hjemmeside.

– Borgerne sparer tid og slipper for besvær ved at benytte kommunens digitale selvbetjeningsløsninger, og kommunen sparer ressourcer. Det er en win-win situation, siger Jette Overgaard, borgerservicechef i Frederikshavn Kommune.

Borgerne sparer tid – kommunen sparer penge
Der er store gevinster at hente ved at skrue op for de digitale løsninger og skrue ned for de manuelle.

– Vi ved, at hvert år flytter 7.500 personer enten til eller rundt i Frederikshavn Kommune. Nogle af dem bor i samme husstand, men der er kun 1.500, der benytter vores digitale mulighed for at melde flytning. Langt de fleste udfylder en flytteblanket og afleverer den udfyldte blanket i Borgerservice, selv om det tager længere tid og er mere besværligt. Jeg tror på, at mange flere vil benytte den digitale flytteanmeldelse, når de ved, den eksisterer, og den er nem, smart og hurtig at bruge, vurderer Jette Overgaard.

En oplysningskampagne ændrer ikke i sig selv borgernes vaner. Borgerne har erfaringer med velfungerende digitale services som netbank, og det skaber høje forventninger til de kommunale digitale løsninger om høj hastighed, driftssikkerhed og brugervenlighed. Forventninger som f.eks. den ny digitale Flytteanmeldelse lever op til. Det kræver blot, at du har NemID for at logge dig på. Måske er du en af de ca. 30.000 borgere i Frederikshavn Kommune, der allerede har en NemID? Ellers kan du bestille en på www.nemid.nu. Du kan også få hjælp til at bestille en NemID i kommunens Borgerservicecentre. Du skal blot medbringe billedlegitimation – f.eks. kørekort eller pas, så får du din NemID med det samme. Seniorer kan få en introduktion til internettet på kommunens biblioteker på Seniorsurf-dagen den 7. oktober.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Du kan søge om pension søndag aften!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger