Ændring i kørselstilbud til bloddonorer

Ændring i kørselstilbud til bloddonorer

24. september 2011 - kl. 0:02 - af

Aalborg Sygehus følger andre sygehuse i landet og indskrænker kørselstilbuddet til bloddonorer. Det sker efter aftale med formanden for de regionale donorkorps i Region Nordjylland og Bloddonorerne i Aalborg.

Indskrænkning af tilbud – ikke afskaffelse
Den nye ordning betyder, at bloddonorer ikke længere kan benytte tilbuddet om fri kørsel med Falck til og fra tappesteder. Tidligere brugte omkring fem procent af donorerne muligheden. Det gav i 2010 en samlet udgift på ca. 2,5 millioner kroner.

Bloddonorer får dog stadig refunderet udgifter til parkering. Samtidig bliver alle hasteindkaldte donorer fortsat tilbudt fri kørsel. Det samme gør firmaer, som kan samle fem eller flere donorer.

Bedre udnyttelse af ressourcer
– Vi har været nødt til at spørge os selv om, hvordan vi ønsker at udnytte vores ressourcer. En tillægsudgift på op til 1.000 kr. pr. donor er et meget højt beløb. Når vi samtidig vurderer, at en ændring af tilbuddet ikke vil betyde blodmangel i Region Nordjylland, finder vi det svært at bibeholde en så stor udgift, udtaler ledende overlæge Kim Varming, Klinisk Immunologisk Afdeling, Aalborg Sygehus.

Ændringen er indgået efter accept fra formanden for de regionale donorkorps i Region Nordjylland, Jan K. Østergaard, og formand Bente Graversen fra Bloddonorerne i Aalborg.

– Efter ændringen blev indført d. 1. juli i år, har der generelt været stor forståelse blandt de donorer, der hidtil er blevet transporteret af Falck. Vi indførte endvidere i 2007 en mobil tappeenhed, hvilket har gjort det nemmere at nå ud til donorerne lokalt. Derfor mener jeg, at vi har handlet helt rigtigt, uddyber ledende overlæge Kim Varming.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ændring i kørselstilbud til bloddonorer ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger