
Køkkenpersonale slipper kreativiteten løs
22. september 2011 - kl. 8:54 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
30 ansatte i Hovedkøkkenet på Sygehus Vendsyssel droppede alt om opskrifter og menuplaner, da der i dag var landsdækkende Store Smagedag. I år var temaet ”fisk i fokus – et hav af inspiration.”
Blomster, kastanier og krebsehaler
Fisk er i forvejen højt prioriteret på menukortet for både patienter og personale på Sygehus Vendsyssel, som får tilbud om fiskeretter hver dag.
På den årlige Store Smagedag har køkkenpersonalet mulighed for at kokkerere ud fra fri fantasi og lægge opskrifter på hylden for en dag. Samtidig har sygehusets leverandører sponsoreret råvarer til formålet – også produkter, som de aldrig før har benyttet i Hovedkøkkenet.
– Vi har i dagens anledning fået en række spændende fiskeprodukter, rodfrugter og blomster, som vi kan benytte, for eksempel kornblomster, morgenfruer og citrontagetes, fortæller Bodil Søndergaard Bach, som er leder af Hovedkøkkenet.
Ernæringsassistent Anne-Marie Skov er en af dem, som har anvendt blomsten citrontagetes i sin krebsehalesalat.
– Det er en rigtig sund salat, jeg har lavet. Det er sjovt at få lov til at være kreativ for en dag og prøve nyt. Det er med til at inspirere os i vores videre arbejde i køkkenet, siger Anne-Marie Skov.
– Dagen handler mest af alt om at give køkkenpersonalet oplevelser, læring og energi til hverdagen, så maden bliver endnu bedre i morgen, siger kvalitetskonsulent Jette Piil.
Også andre køkkener i Region Nordjylland er med til at markere Store Smagedag. Kantinerne i Medicinerhuset på Aalborg Sygehus og på Aalborg Sygehus Nord bød på en særlig fiskebuffet i dagens anledning.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Køkkenpersonale slipper kreativiteten løs ' til en bekendt