Familie til piratfisk flytter ind hos Krop og Sjæl

Familie til piratfisk flytter ind hos Krop og Sjæl

21. september 2011 - kl. 9:01 - af

Krop og Sjæl får ny hudbehandling, det går i al sin enkelthed ud på, at små fisk (Doktorfisk, Garra Rufa), der er i familie med piratfisk, renser huden i løbet af én time, mens man sidder og slapper af.

Ideen til denne form for hudbehandling fik indehaveren af Krop og Sjæl, Sika Tabetha Olsen, sidste år da hun havde været på ferie i udlandet, og i år er denne form for skønhedspleje så blevet ført ud i livet.

“Fiskene har nu stået i butikken i en måneds tid, så de kunne vokse sig til passende størrelse og vende sig til omgivelserne,”

fortæller den 32 årige Sika Tabetha Olsen.

En fuldvoksen doktorfisk bliver mellem 10 – 12 cm, men så store bliver de ikke her, de tilpasser sig nemlig efter størrelsen af akvariet og efter hvor mange fisk de er.

Lige nu er der 200 doktorfisk i et 365 liters akvarie, og de er efter 2 måneder 3 og 5 cm, og bliver ikke meget større end det.

Behandling med Garra Rufa fisk stammer oprindeligt fra Tyrkiet, hvor de lever i ferskvand. De er i familie med de sydamerikanske piratfisk, men de har ingen tænder som piratfisk, men er udstyret med en censor i hjernen, der gør, at de kan skelne mellem nye og døde hudceller.

Selve badevandet som behandlingen foregår i er ca. 33 grader varmt, og her afgiver omkring 200 små doktorfisk et enzym, der er gavnligt for huden, og som også er meget effektiv til behandling af eks. akne, psoriasis og eksem. En behandlingen vare mellem halv til én hel time og føles som en behagelig kildren.

“Jeg glæder mig til til at komme i gang med de nye små venner,” slutter Sika Tabetha Olsen.

De første behandlinger med de små fisk starter fredag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Familie til piratfisk flytter ind hos Krop og Sjæl ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER