Valgflæsk giver travlhed hos Danish Crown

Valgflæsk giver travlhed hos Danish Crown

15. september 2011 - kl. 9:56 - af

Valg og flæsk hører sammen. Under hele valgkampen har man kunnet købe Danish Crown-valgflæsk fra et godt parti – og det har fået salget til at stige med godt 70 pct.

Stegt flæsk. En dansk madtradition, som de seneste år har været med på retrobølgen, har for alvor fået plads på panderne i disse uger. Med valg på menuen er stegt flæsk på dagsordenen, og salget er steget med godt 70 pct. i forhold til samme periode sidste år.

– Vi har sendt mere end en halv mio. flere skiver flæsk ud til de danske forbrugere under valgkampen, og markedet er støvsuget , så vi slagter ekstra for at følge med, siger Anne Villemoes, kommunikationsdirektør i Danish Crown.

– I forbindelse med årets højtider har mange danskere faste traditioner omkring måltidet. Og når der er valg, sætter vi også gerne en velkendt ret på menuen. Her holder mange af os fast i, at der skal stegt flæsk på bordet, mens valgresultaterne tikker ind, siger Anne Villemoes.

Stegt flæsk kan tilberedes på mange forskellige måder, og mangler man inspiration er der hundredevis af opskrifter at finde her på hjemmesiden.

Traditionen med valgflæsk stammer fra forfatteren L.C. Nielsen (1871-1930) skrev i digtsamlingen ’Mit land’ fra 1898: ”Nu lokkes der med Løfter, nu angles der med Ord,/ og Valgflæsket skæres for ved Vælgerfolkets Bord”. Valgflæsk defineres i ’Ordbog over det danske sprog’ som ”lokkende, gyldne løfter, som fremsættes af en kandidat eller et parti før et valg, men ikke agtes opfyldt.”

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Valgflæsk giver travlhed hos Danish Crown ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger