Kirkebesøg og salmesang hos De private Dagplejere

Kirkebesøg og salmesang hos De private Dagplejere

15. september 2011 - kl. 0:05 - af

Sang og leg i kirkerummet var en stor sanseoplevelse.

De private Dagplejere har været på besøg i Østervrå Kirke, hvor organist og korleder Annette Bæk holdt Babysalmesang for dagplejebørn- og voksne.

Et kirkerum har en virkelig lækker og god akustik, og det var uden tvivl også det dagplejebørnene hos De private Dagplejere reagerede på ved et besøg i Østervrå Kirke. Børnene prøvede igen og igen rummet af med både hvin og latter, og det var tydeligt, at det var en ny og spændende oplevelse.

Organist Annette Bæk havde sagt ja til at medvirke i dagens besøg. Hun holder i forvejen jævnligt Babysalmesang med helt små børn, og næste niveau – dagplejealderen – kan også sagtens få stor glæde af dette koncept. Sang og rytmik er vigtige faktorer i f. t. indlæring. Børns forhold til musik grundlægges fra den helt tidlige barndom. Små børn synger således før de taler og danser før de går.

Hurtig kontakt
Annette Bæk havde medbragt xylofon, tromme og forskellige andre instrumenter, som hun spillede på for børnene, og senere fik de selv lov til at prøve. Musikken fangede øjeblikkelig børnenes opmærksomhed, og Annette fik hurtigt kontakt og børnene en tillid til hende. En handskedukke var også et vældig populært indslag.

Børnene skiftede mellem at sidde på det store fælles pusletæppe, hvor der blev sunget og spillet musik, eller de fik lov til at på opdagelse i kirkerummet.

Flere besøg
Vi vil gerne have besøgene i kirken lagt i faste rammer, fortæller dagplejerne, og det regner vi med kan blive ca. én gang om måneden, så børnene fortsat kan genkende sange og omgivelser i kirken. Heldigvis har Annette Bæk sagt ja til at medvirke, slutter De private Dagplejere.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kirkebesøg og salmesang hos De private Dagplejere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger