Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

13. september 2011 - kl. 16:20 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Gode nyheder for industrien

Danmark

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik tal for industriproduktionen og eksporten i juli måned. Tallene er særligt interessante, da de giver en tidligt indikation om hvor dansk økonomi er på vej hen i 3. kvartal. Forrige uges nationalregnskabstal viste flot vækst i 2. kvartal, men det er vores forventning, at dansk økonomi i 3. kvartal vil være ramt at uroen der ramte de internationale finansielle markeder henover sommeren og at væksten derfor vil falde. Det var derfor glædeligt for dansk økonomi at både industriproduktionen og eksporten steg pænt i juli måned. Industriproduktionen steg med 3,3 % over måneden, mens eksporten steg tilsvarende 5 %. Stigningen kommer ovenpå et stort fald i begge tal i juni, og det er vigtigt at bemærke både industriproduktionen og eksporten, på trods af stigningen fortsat ligger et stykke under niveauet i maj, hvor begge tal nåede det højeste niveau under krisen. Der er imidlertid en stærk sammenhæng mellem fremgangen i industriproduktionen og eksporten. Det er nemlig især til udlandet, at industrien producerer i øjeblikket og tal for industriens eksportordrer viser også, at ordrerne fortsat ligger på et højt niveau. I juli var der især et pænt løft i eksporten til Tyskland og der var flot fremgang at spore for eksporten af fødevarer. Juli måneds fremgang betyder ikke, at industrien og eksporten ikke vil mærke nedgangen i den globale vækst. Effekten af denne vil dog formentlig først vise sig, når vi får tal for udviklingen i august og september.

Renter

Den Europæiske Centralbank (ECB) fastholdt renten uændret på sit møde i torsdags. Centralbankchefen Trichet signalerede, at yderligere rentestigninger er sat på hold, da han som ventet fjernede risikoen for stigende inflation. Han fremhævede desuden, at ”hovedbudskabet er usikkerhed” og at ”situationen er enormt krævende”, ligesom han signalerede risici for nedgang i væksten. Vi ser dette som et tegn på, at en rentenedsættelse kan blive en mulighed, hvis de økonomiske udsigter forværres yderligere. Men vi forventer, at vækstudsigterne langsomt vil bedres, så der ikke bliver tale om rentenedsættelser. Obligationsmarkederne reagerede på ECB’s udmelding med at sende renterne ned. Markedet forventer nu, med 95% sandsynlighed at renten bliver sat ned i december mod 70% før mødet.

Der er fortsat et nedadgående pres på obligationsrenterne i Europa. En vigtig faktor i den forbindelse kan være, at der stadig er lang vej endnu, før den igangværende nedjustering af vækstforventningerne i Europa er overstået Vi udelukker ikke en rentenedsættelse i euroområdet. Leverer ECB varen, venter vi, at den 2-10-årige statsobligationsrentekurve begynder at flade, som vi også har set det i USA. Efterspørgslen efter statsobligationer understøttes fortsat af frasalget på de globale risikomarkeder og de svage væksttal, og markedet er stadig præget af meget høj volatilitet. Der er fare for, at situationen udvikler sig til en systemkrise, og de amerikanske og tyske obligationsrenter vil fortsat ligge underdrejede, indtil krisen driver over. Selv om obligationsrenterne er meget lave, kræver det en vending i de økonomiske nøgletal, hvis obligationsrenterne skal begynde at stige. Indtil da vil obligationsrenterne fortsat ligge på et lavt niveau. Der er risiko for, at nøgletallene skuffer på kort sigt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER