Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

6. september 2011 - kl. 17:19 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Dansk økonomi i fin form

Danmark
Danmarks Statistik offentliggjorde i sidste uge de længe ventede nationalregnskabstal for årets 2. kvartal. Tallene var ventet med spænding, da vi ifølge de tidligere offentlig-gjorte tal var i teknisk recession i 4. kvartal sidste år og 1. kvartal i år, og tallene overraskede positivt. Først og fremmest viste de, at dansk økonomi voksede 1,0 % sammenlignet med 1. kvartal og 2,0 % sammenlignet med 2. kvartal sidste år. Tallene betyder, at dansk økonomi faktisk var blandt de hurtigst voksende i Europa og også voksede hurtigere end USA i 2. kvartal. Med offentliggørelsen af 2. kvartalstallene blev 1. kvartalstallene samtidig revideret op. Revision viser, at der i 1. kvartal var positiv vækst, hvilket betyder, at dansk økonomi faktisk aldrig var i recession i starten af året. Væksten i 2. kvartal var primært drevet af vækst i det offentlige forbrug, offentlige nyinvesteringer og lageropbygning – altså midlertidige effekter. Nationalregnskabet bød på endnu en positiv nyhed for dansk økonomi. I 2. kvartal steg den private beskæftigelse ekskl. orlov med 7.000 personer. Den private beskæftigelse fortsætter altså med at vokse, hvilket er en vigtig brik i genopretningen af dansk økonomi. Vi fik også tal for ledigheden i juli. Tallene viste en lille stigning i ledigheden på 1.000 personer. Denne stigning indikerer, at dansk økonomi er blevet mærket af tilbagegangen i de internationale konjunkturer. Derfor vil vi formentlig se en nedgang i den økonomiske vækst i 3. kvartal.

Renter

Handlen på de globale finansmarkeder afspejler fortsat en frygt for global afmatning. Selvom der er en fornemmelse af stabilisering på aktiemarkedet efter det markante fald i det meste af august, er signalet fra kredit- og pengemarkederne stadig en frygt for tilbageslag fra den aftagende vækst og muligvis systemiske risici.
I denne uge vil mødet i den Europæiske Centralbanks (ECB) Styrelsesråd torsdag blive ugens store begivenhed. Det er usandsynligt, at inflationensrisiciene bliver fjernet, som præsidenten for styrelsesrådet Trichet allerede antydede i sin tale til Europa-Parlamentet. Trichet ventes at dæmpe retorikken mht. renteforhøjelser og kan meget vel sige, at renten er ”passende” og dermed indikere, at renteforhøjelser indtil videre er taget af bordet. Vi forventer dog ikke, at han signalerer nogen bias mod rentenedsættelser. På sidste møde i Styrelsesrådet genindførte Trichet 6-måneders LTRO (Long-Term Refinancing Operation), men vi forventer ikke, at han denne gang præsenterer nye instrumenter. I spørgerunden vil fokus være på SMP-programmet (Securities Markets Program). Hvad Grækenland angår, reducerede ECB sidste år hurtigt opkøbene af statsobligationer efter massiv intervention, selv om renten langsomt begyndte at stige igen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger