Hvem vil være med i en læseklub?

Hvem vil være med i en læseklub?

6. september 2011 - kl. 5:23 - af

Nu skal der gang i læseklubberne i Østervrå og omegn!

På opfordring fra en læseivrig låner på Østervrå Bibliotek, Solveig Jensen tages der initiativ til at få dannet én eller flere læseklubber i Østervrå. Jeg har længe haft lyst til at mødes med andre læseinteresserede for at diskutere de bøger, jeg elsker at læse, fortæller Solveig Jensen. Når jeg læser en bog, danner jeg mit helt eget billede af figurerne – det er jo blandt andet derfor, det er så fantastisk at fordybe sig i et fiktivt univers. Men jeg savner alligevel at snakke med andre om deres oplevelser: Hvad mon forfatteren mente med det? Hvorfor skulle den mon ende sådan? Var det overhovedet realistisk?
Derfor tager jeg nu sammen med Østervrå Bibliotek initiativ til en læseklub i Østervrå, og den skal være åben for alle, der har lyst. Vi mødes på Østervrå Bibliotek – første gang torsdag d. 8. september.

Bibliotekar Knud Hjørnholm er rigtig glad for initiativet. Vi har i flere omgange forsøgt at gøre reklame for læseklubber, desværre uden det store held.

Biblioteket har bøgerne
Biblioteket hjælper læseklubberne med at skaffe de ønskede bøger, suppleret med anmeldelser af bøgerne og informationer om forfatterne. I øjeblikket har biblioteket ca. 65 poser med ex. antal romaner, der kvit og frit stilles til rådighed. Ønsker læseklubberne andre titler, som vi ikke har p.t., skaffer vi dem fra andre biblioteker i landet, fortæller Knud Hjørnholm.

Planen er, at deltagerne i læseklubben/erne første gang får udleveret et eksemplar af en bog, som alle skal læse til næste gang. Knud Hjørnholm vil være behjælpelig med at finde bøgerne til os, oplyser Solveig Jensen, der første gang selv vil foreslå en roman, og herefter finder gruppens medlemmer i fællesskab en ny roman.

Litterære arrangementer
Solveig Jensen forestiller sig, at klubbens medlemmer mødes hver 4. eller 6. uge, og i samarbejde med bibliotekaren finder ud af, hvad de har lyst til at læse. Læseklubben kunne måske også give mulighed for at deltage i bibliotekets litterære arrangementer bl.a. med foredrag eller f.eks. krimimessen i Horsens.

Da jeg aldrig har prøvet at være med i en læseklub før, har jeg tænkt at undersøge lidt om, hvordan andre griber det an, lover initiativtageren. Det primære formål med klubben vil være at mødes og diskutere. Jeg tænker dog, at der vil være behov for en slags dagsorden, så alle kommer til orde.
Af hensyn til tilrettelæggelsen af de praktisk ting omkring mødet, ville det være dejligt med tilmeldinger på forhånd – det kan ske på Østervrå Bibliotek el. via mail til knhj@frederikshavn.dk eller solveig_jensen@hotmail.dk senest 5. september. Det skal dog ikke afholde nogen fra at møde op, hvis de har lyst til at være med i en læseklub, lyder opfordringen. Der vil være kaffe og brød til mødet.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvem vil være med i en læseklub?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger