Floorball – et fag i fremgang på Hørby Ungdomsskole

Floorball – et fag i fremgang på Hørby Ungdomsskole

3. september 2011 - kl. 5:32 - af

Nordøstvendsyssel er hjemsted for ikke mindre end fire floorballklubber, hvorfor det har været naturligt for Hørby Ungdomsskole at optage idrætsgrenen som et af tilbuddene på skolens idrætslinie.

I de første år var floorball et af de mindre fag på idrætslinien, men i indeværende skoleår har faget ikke mindre end 65 drenge og piger, der tre timer om ugen prøver kræfter med spillet.

– Vi har i år fået rigtige floorballbander, fortæller lærer Dennis Svendsen, der selv spiller i en af de lokale klubber – Bulldogs i Frederikshavn, og fremhæver, at han mærker en øget motivation hos eleverne, fordi der med de nye bander er det rigtige rammer for spillet.

– Man kan sammenligne det lidt med at spille en fodboldkamp på en mark helt uden nogen form for markering af en bane, fortsætter Dennis Svendsen – man kan sagtens spille, men det bliver aldrig helt perfekt. Når vi spiller med banderne kommer der meget mere tempo på spillet, og eleverne kan arbejde med teknikkerne, hvor man bruger bander for at få flow i spillet.

Mange af Hørby-eleverne kender spillet fra en af klubber og spiller på et højt, men flere har også gennem årene startet en interesse for floorball under et ophold på Hørby Ungdomsskole og har efterfølgende været at finde i floorballklubbernes ungdomsafdelinger. Idrætsgrenen tiltrækker stadig flest drenge, men også mange piger har fattet interesse for det populære spil, og Dennis har løbende henvendelser fra piger, der gerne vil være med.

En skoledag på Hørby Ungdomsskole er bygget sådan op, at lektionerne veksler mellem bogligt aktiviteter og aktiviteter af mere fysisk karakter. På den måde er floorball og de øvrige idrætsfag med til at give brændstof til hjernen, når det er andengradsligninger og ikke afleveringsteknikker på boldbanen, der er på programmet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Floorball – et fag i fremgang på Hørby Ungdomsskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger