Læserbrev: Praktikpladser til ALLE unge!

Læserbrev: Praktikpladser til ALLE unge!

2. september 2011 - kl. 1:21 - af

De seneste tal fra Undervisningsministeriet viser at der er 10.000 unge der står uden en praktikplads. For to år siden var det 7500. For et år siden var det 9000. Nu er det altså 10.000. Problemet bliver værre og værre.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti tydeligvis ikke gjort nok for at kunne skaffe de unge praktikpladser. Der står derfor nu en masse unge der ikke kan gennemføre deres uddannelse, fordi regering har sovet i timen.

Tænk sig hvilket ramaskrig der ville lyde gennem hele nationen hvis der ikke var 10.000 2.G’er der ikke kunne komme i 3.G fordi der ikke var plads?

Regering mener at de efter valget vil gøre nok for at løse problemet – men de er alt for uambitiøse. De vil kun stille krav om praktikpladser på større offentlige byggerier som f.eks. sygehusbyggerier. Det er bare ikke nok når de kun vil fremrykke offentlige investeringer for 1,6 mia. kr. Det vil ikke skabe nok praktikpladser til de 10.000 unge.

SF vil sørge for at alle unge får en praktikplads. Vi vil fremrykke offentlige investeringer for 10 mia. kr. og indføre en social klausul der belønner virksomheder der tager unge ind i praktik samt gøre det til et krav, at hvis det offentlige skal bygge noget så skal der udbydes praktikpladser i virksomheden.

Der skal ske noget ambitiøst nu, for jeg vil ikke se hverken mig selv eller andre unge blive en del af en tabt generation der ikke er rustet til fremtiden.


Teis Volstrup
Folketingskandidat for SF i Nordjylland
Opstillet i Frederikshavn Sæby Skagen & Læsø

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Praktikpladser til ALLE unge!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger