Grisefest og nye beboere på Sæby Ældrecenter

Grisefest og nye beboere på Sæby Ældrecenter

1. september 2011 - kl. 0:40 - af

Gennem de sidste par år, har personalet på Sæby Ældrecenter, været på forskellige kursusforløb bygget på Tom Kitwoods teorier. De bygger på at man som personale, møder den enkelte beboer lige dér hvor de er, udviser forståelse, respekt og omsorg. De fokuserer på borgerens egne ressourcer, tager udgangspunkt i beboerens livshistorie, den fysiske og psykiske tilstand og ser vigtigheden i hvordan de er sammen med beboeren og dennes familie. Ældrecenteret har også ændret og skærpet kontaktperson-funktionen hvor de har prøvet at matche beboerens behov med medarbejderens kompetencer, fortæller de fra Sæby Ældrecenter.

Det handler kort og godt om at give stjernestunder, således at livsgnisten tændes.

Centret har været i en forvandlingstilstand hvor der blev udnævnt 4 Udviklingsagenter, som skulle være primusmotorer og gå i front med nye tiltag og idéer. Det har eks. afstedkommet udskrivelse af konkurrence om nye navne til afdelingerne i stedet for de gamle: A, B, C og D. Det skulle være lidt mere hjemligt.

I den vestlige ende kom afd. B og afd. D nu til at hedde Bølgen og Dråben. Der er blevet taget initiativ til at byde til komsammen i begge afdelinger for at styrke samværet og samarbejdet imellem beboere, familie, andre pårørende og medarbejderne. I Vest har Bølgen, Dråben og husene på Chrestensmindevej så afholdt grillfest d. 27/8. Rigtig grillfest med helstegt pattegris med forskelligt tilbehør og efterfølgende kage/ kaffebord.

Her var medarbejderne glade for den store opbakning de fik fra familie og pårørende. Der var i alt 110 feststemte beboere og pårørende fra Vest. Festen forløb fint – og det kunne kun lade sig gøre fordi de pårørende var meget behjælpelige med hele afviklingen af festen. Ældrecenteret havde i invitationen bedt om deres hjælp til servicering af deres kære, samt oprydning ved festens slutning – det gjorde de i stor stil – 1000 tak. Også en stor tak til musikken og hjælpen fra Aktivitetshuset og køkkenet for deres bagning af de dejlige frugtkager.

Det sidste nye i Bølgen og Dråben er indflytningen af 2 nye beboere – katte! For nogen tid siden fik Bølgen besøg af en stor killing, som tydeligvis var blevet væk fra sit hjem i Sæby. Den var årsag til megen underholdning henover hele den pågældende weekend. Da den fandt tilbage til sit hjem, gik snakken nu i afd – ”den var nu sød, sådan en kat”.
Snakken førte til, at vi undersøgte hvad beboerne egentlig ville mht. til evt. at få en fast kat. Alle beboere blev spurgt – nogle kunne bedre lide en hund, men ville godt tillade en kat – bare den ikke kom på deres stue uindbudt. Et stort flertal sagde klart ja, ingen nej, medarbejdere i Vest havde ikke allergi, det var i orden med resten af huset, Boligforeningen mm. Den 25/8 flyttede Frida så ind på Dråben og Pjevs på Bølgen. Frida er 1½ år, Pjevs 14 uger. De 2 har allerede givet mange stjernestunder hos og med de dejlige beboere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grisefest og nye beboere på Sæby Ældrecenter ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger