10 års jubilæum i Røde Kors Butikken i Sæby

10 års jubilæum i Røde Kors Butikken i Sæby

1. september 2011 - kl. 13:38 - af

Onsdag d. 7. september fejrer Røde Kors butikken i Krystalgade i Sæby 10 års jubilæum og det vil blive markeriet på dagen med en reception kl. 14 på dagen.

Det havde længe været et ønske i Røde Kors, Sæby afd. at starte en genbrugsbutik op i Sæby. Ved salg af Røde Kors Børnehaven på Bispehaven i 2001 til en selvejende institution, blev der rejst kapital, så det blev muligt at åbne butikken i Krystalgade. Afdelingen havde tidligere lokaler i kælderen på den gamle Falck-station, som vi viste skulle flytte indenfor rimelig kort tid og lokalerne i Krystalgade var samtidig ledige.

Med bestyrelsesmedlem Lilian Pedersen som dygtig butiksleder, blev der indrettet en hyggelig butik og ca. 25 frivillige meldte sig fra starten til sortering af tøj, vask, strygning og salg i butikken. Der blev opstillet tøjcontainere i Sæby, Dybvad og Voerså, og der kom og kommer stadigt meget pænt tøj deri. Der er senere også stillet containere i Hørby og Østervrå. Også fra Røde Kors genbrugscenter i Horsens kommer nye sendinger hver 14. dag og det vi ikke kan sælge i Sæby bliver sendt retur til Horsens.

I dag er Anne Mari Klinge leder af butikken. Ca. 40 frivillige er tilknyttet og sammen laver de et godt stykke arbejde for at butikken skal være hyggelig og pæn at komme i. Men som det vigtigste giver den penge til Røde Kors nødhjælp både i indland som udland.

Røde Kors Sæby afd. støtter projekter i:
Laos – Sundhed Cambodja – Sundhed og katastrofehjælp
Nepal – Sundhed Palæstina – Psykosocial støtte til konfliktramte børn
Congo – sundhed

I år er der desuden sendt 15.000 kr. til hjælp til katastrofen på Det Afrikanske Horn.

Hvert år bliver en del af overskuddet fra afdelingen sendt til Røde Kors landsforening til hjælp i både ind- og udland.

Kun ved hjælp af en dygtig leder og de mange fantastiske frivillige, er det muligt at drive en butik på helt frivillig basis og få et flot resultat på bundlinien til gavn for mennesker både her i landet og i udlandet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '10 års jubilæum i Røde Kors Butikken i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger