Krav til en ny rød arbejdsmarkedspolitik

Krav til en ny rød arbejdsmarkedspolitik

30. august 2011 - kl. 0:15 - af

Når vi nu får en ny regering, så har lønmodtagerne i Frederikshavn Kommune en række nødvendige ønsker til ændringer af landets arbejdsmarkedspolitik, der som så meget andet i VKO´s alt for lange regeringstid,  er med til at udsulte landets yderområder.

Først og fremmest har vi en tikkende bombe der udløses 1. juli 2012, hvor der er ca. 800 borgere i Frederikshavn Kommune, der er i fare for at miste retten til arbejdsløshedsdagpenge. Det vil være en menneskelig og økonomisk katastrofe, først og fremmest for de ramte familier, men også for den i forvejen trængte kommunale økonomi. Dagpengereformen skal derfor sættes på stand by og genforhandles med arbejdsmarkedets parter.

30 ugers begrænsningen i retten til supplerende dagpenge skal ophæves, da det først og fremmest er de ufaglærte i landets yderområder, der mister muligheden for at arbejde på deltid og derigennem at genoptjene dagpengeretten.  Det er fiskeindustrien, turismen og rengøringsarbejderne der rammes, og her er Skagen og Læsø særdeles hårdt ramt.

Efterlønsordningen bør bevares, da adgangen til arbejdsmarkedet ellers bliver vanskeligere for vore unge, hvis de ældre mod deres vilje tvinges til at blive på arbejdsmarkedet til de bliver 67 år. Afskaffelse af efterlønnen vil betyde øget fraflytning af vore unge til skade for hele lokalområdets fremtid.

Det bør generelt være nemmere at uddanne sig når man er ledig, så vi hele tiden uddanner en arbejdskraft der matcher de ønsker og behov der er på arbejdsmarkedet. I stedet for et fuldstændig vanvittigt og nytteløst samtale- og aktiveringscirkus, der reelt kun skaffer arbejde til et hav af sagsbehandlere i a-kasserne og hos kommunerne, så skal den enkelte ledige have en mere individuel og målrettet vejledning og tilbud om efteruddannelse indenfor de vækstområder, vi i lokalområdet har valgt at satse på.

Og sidst, men ikke mindst, så skal man nok overveje om ikke det økonomiske ansvar for de forsikrede ledige bør føres tilbage til Staten. Den nuværende fordelingsmodel mellem kommunerne er i hvert fald fuldstændig uigennemskuelig, og rammer tilsyneladende i en lang række tilfælde de kommuner, der har størst ledighed og mindst mulighed for at skaffe arbejdspladser, og favoriserer de dele af landet der er i positiv udvikling.

Alt i alt medvirker arbejdsmarkedspolitikken til yderligere at skævvride et i forvejen skævt Danmark!

Der er således nok at tage fat på for en ny regering – og det haster!

Søren Visti Jensen – SF

Formand for arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Krav til en ny rød arbejdsmarkedspolitik' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER