Ordet er frit: Oplæg til besparelser på 29 milliarder

Ordet er frit: Oplæg til besparelser på 29 milliarder

29. august 2011 - kl. 0:40 - af

Jørgen Berner fra Sæby, har sendt nedenstående indlæg til SaebyAvis.dk:

I dagens Danmark har man på alle private virksomheder sin middagspause uden for den normale arbejdstid, 37 timer pr. uge. Men inden for staten og det offentlige har de ansatte middagspausen i arbejdstiden, svarende til årligt timer i alt pr. medarbejder 130 timer, et årsværk er 1923 timer,altså udgør 130 timer 6,76 % af et årsværks timer. Der er ca. 960 tusinde offentlige og statsansatte i Danmark, omregnet 130 timer gange 960 tusinde er lig med 124 millioner 800 tusinde timer, omregnet til 64 tusinde 490 fuldtidsstillinger, svarende til løn med pension på 450 tusinde kroner pr, ansat pr. år, svarende til en besparelse på 29 milliarder kr.

5 kommentarer til “Ordet er frit: Oplæg til besparelser på 29 milliarder” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Ordet er frit: Oplæg til besparelser på 29 milliarder”

 • R. Christensen

  OK, fair nok.
  Men så skal du jo huske Jørgen at f.eks. i denne selvbetalte frokosten pause, er hjemmeplejen ikke tilgængelig for de ældre. Alle offentlige og statslige kontoret vil være lukket en halvtime hver dag.

 • Gode point Jørgen…..

  og R. Christensen de kan jo holde forskudt pause som mange andre kontor gør så der er mulighed for at få fat i folk. alle ansatte i en banke feks holder jo heller ikke pause kl 12 til 12.30 og så er banken lukket ??? nej hvis det regne stykke jørgen sætter sammen ellers passer så kan det da ikke gå for langsomt med at få lavet de pauser om…..

 • Jeg tænkte faktisk på om Jørgen Berner mener hjemmeplejen så skal have skurpenge for at blive tvunget til at holde pause i det fri, eller om der vil blive opstillet skure? Fx kan det tage 20 min oveni pausen at nå frem og tilbage på cykel i forhold til borger og deres gruppelokale….
  Ideen er god nok i princippet…Meeen

  Misforstå mig ikke, jeg er bestemt tilhænger af selvbetalte pauser hvor man har ret til ikke at håndtere arbejdsrelaterede situationer og som sådan kan forlade arbejdspladsen med god samvittighed. Men servicen vil komme til at halte, er min personlige opfattelse.
  Fx. Jeg ville da blive frustreret hvis jeg under en indkaldt samtale med socialrådgiver ikke kan få samtalen færdiggjort, fordi nu starter vedkommendes pause.

  Mvh Anja Holst

 • Ideen fejler ikke noget, men bør man så ikke gennemføre den generelt set, dvs. lade alle gå 6,76 % ned i løn, og ligeledes sænke alle overførselsindkomster, på den måde forbedrer vi jo konkurrenceevnen.
  En af årsagerne til at offentlige ansatte accepterer en lavere løn end i de private, er bla. positive goder som ex arbejdstiden, mulighed for flexordning ol. Det er nemt at pege på, at disse forhold kan fjernes, men skal vi alle yde mere, bør man så ikke fokusere på liste A´s forslag med 12 min mere.

 • “Alle offentlige og statslige kontoret vil være lukket en halvtime hver dag”

  Undskyld hvis jeg nu træder nogen over tæerne, men er de ikke allerede dette, det er da i hvertfald ikke til at få fat i nogen i pauserne, her er svaret netop, jamen de er lige gået til frokost. ?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Oplæg til besparelser på 29 milliarder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger