Sæby Poesifestival ”Digtets Dag – ord, der gror”

Sæby Poesifestival ”Digtets Dag – ord, der gror”

26. august 2011 - kl. 12:19 - af

Den 2. september blænder Kulturgruppen 2001 for 3. gang op for Poesifestival på Sæby Torv. Under overskriften ”Digtets Dag – ord, der gror”, er festivalen endnu en gang omdrejningspunkt for børn og unge, der digter og rapper i selskab med en kendt dansk digter.

Tidligere digtere på scenen har været Klaus Rifbjerg og Benny Andersen. Denne gang er det det forfatteren Maja Lee Langvad, som med udgangspunkt i sine digte fra ”Find Holger Danske”, slår årets tema ”identitet” an.

Poesi og billedkunst

Årets poesifestival er i år udvidet til ikke blot at omfatte ord og musik, men har også fået billedkunsten med i visualiseringen af poesien, så Sæby Torv og gaderne omkring vil bære præg af ord og digt i alle former.  Billedkunstner Søren Lyngbye fra Århus har i den seneste måned samarbejdet med skolerne omkring sjove ideer og inspiration til at producere kæmpebøger, bannere og flydende ord i flamingo, som man kan glæde sig til at se resultatet af den 2. september.

Det er Tranåsskolen, som har bygget de kæmpebøger, som skolerne derefter har dekoreret og givet indhold.

Sæby Kunstnerne Jørgen Agerbæk, Margit Rasmussen og Kirsten Johansen har i dagens anledning fået en bog stillet til rådighed af Sæby Turistbureau, som ønsker sig en kæmpebog ”Digterbyen”. Sæby-kunstnerne arbejder sammen med Tranåsskolen om at give et bud på, hvordan den kunne se ud.

Børnefestival : Poesi og vrøvleord for de mindste

Desuden er poesifestivalen i år udvidet til også at omfatte fredag formiddag og de yngste ”ord-kløvere” :   Alle områdets børnehaver deltager nemlig i år med deres egne bud på sjove ord og træer, der er udsmykket af børnene. Og så er der arrangeret ordlege, musik og sang med de populære Peter og Stoffer, inden madpakkerne tages frem og Hjem-is sørger for desserten. PlayMais har sponsoreret masser af PlayMais, som børnene kan muntre sig med at forme. (PlayMais er små farvede byggeklodser af majs, der kan formes og sættes sammen til figurer)

Maja Lee Langvad

Forfatteren Maja Lee Langvad, som i sin digtsamling ”Find Holger Danske” på en underfundig og humoristisk måde sætter fokus på dansk identitet og på, hvor svært det er at blive accepteret som dansker, hvis man ser lidt anderledes ud, er dette års danske digter på scenen. Maja Lee Langvad, der selv er adopteret fra Korea, fik fremragende anmeldelser af sin første digtsamling og er netop nu i gang med at skrive en bog om international adoption.

Hun glæder sig til at mødes med skolebørnene, som bl.a. inspireret af hendes digte, har arbejdet med temaet ’identitet’ og ’hvem er jeg ?’

Digte og Rap –  det er sejt !

Dem, der mener, at digte er for gamle mennesker, kan fredag blive overbevist om noget helt andet, for digte og rap – det er da sejt !

Såvel elever fra Torslev Centralskole, Stensnæsskolen og Sæbygård Skole har arbejdet engageret med egne digte og glæder sig til at læse dem op på scene på Sæby Torv den 2. september. Komponisten Jens Nielsen har komponeret forskellige ”stemninger” som indrammer børnenes digte, så ord og musik går op i en højere enhed.

Unge up-coming digtere fra Dronninglund Gymnasium

Dronninglund Gymnasium har i de senere år arrangeret Litteratur Café og litteratur-uger og er nu klar til at bidrage til Sæby Poesifestival med spændende, ung up-coming digt og underholdende rap.  I alt 8 unge gymnasieelever har valgt at deltage og dele deres poetiske arbejder med alle, som møder op på Sæby Torv.

Dagen afsluttes med at alle  – ledet af Jens Nielsen på harmonika – bevæger sig ned til Sæby Å og Clasens Have, for at ”sætte ord på” åen.  Her vil Sæby Borgerforening og Sæby Konditori sørge for kaffe, poesi-kage og sodavand som en hyggelig afslutning på dagen

Årets Poesibog

Digtene, der bliver læst op på Torvet bliver trykt i en lille digtsamling, som kan købes på dagen for en symbolsk skilling (10 kr.) Digtsamlingerne fra Sæbys Poesifestivaler er et hit, og er allerede et samlerobjekt, som både børn og voksne kan glæde sig over.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Poesifestival ”Digtets Dag – ord, der gror”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger