Dronninglund er igen på mærkerne

Dronninglund er igen på mærkerne

26. august 2011 - kl. 18:44 - af

Østvendsyssel Frimærke og Møntklub er klar til den nye sæson og lægger ud med bytteaften samt en flot liste med formidlingssalg af både frimærker og postkort.

Første mødeaften finder sted på Dronninglund Sognegård onsdag 14. september med opstart 19.00.

På formidlingslisten, som medlemmer har adgang og lov til at byde på, er der lige fra rodekasser, plancher, afklip, indstiksbøger, masser af plancher med tyske frimærker fra en større samling, tjenestefrimærker, firblokke, førstedagskuverter, hæfter fra Sverige, adressebreve fra Grønland og postkort.

Et postkort fra Grønland er dyreste lot på listen til en opråbspris på kr. 250 -. Kortet viser Kolonien Godthaab i 1911. Det er aldrig postgået, men har påklæbet på forsiden et grønt 5 øres dansk frimærke, der blev fremstillet i 1913. Stemplet er lidt utydeligt, men årstallet 1914 står tydeligt frem.

– Et postkort til den pris vil få mange mennesker til at falde i svime, hvis de ikke er samlere, siger formand for foreningen, Jørgen Ø. Andersen, og fortæller videre.

– For det første, er postkort, fra den kant på det tidspunkt, meget sjældne, og for det næste, har det  da bestemt et par år på bagen, og så er det velbevaret.

– Med hensyn til postkort vil jeg gerne opfordre både samlere og andre med den interesse om at bevare kortene og ikke bare smide dem ud. Undgå at klippe eller dampe frimærkerne af, men lad mærkerne sidde så kortene fremtoner, som de var oprindeligt. Det er efter min bedste overbevisning, den rigtige måde at samle postkort på.

– Grunden til min påstand er ganske klar. Da jeg var barn, og det er efterhånden godt 60 år siden, fik vi i mit hjem af og til et postkort tilsendt fra familie og venner. Til jul kom der hvert år en stak på omkring 20 – 30 stykker, og det var for mig interessant på det tidspunkt med flotte julemotiver – især dem med nisser på fangede min opmærksomhed. I dag kommer der til min privatadresse af og til breve og kort med frimærker på, men slet ikke i den grad, som det gjorde i min barndom.

– I disse nyere tider sender folk ikke længere breve og kort til hinanden, men klarer meddelelserne på e-mail, sms, facebook, telefon eller på anden vis. Af den simple grund kniber det for samlerne at få fat på nye frimærker, hvis de da ikke ligefrem skal købe dem stemplede. Mange af disse mærker er kun stemplet og aldrig postgået – og et frimærke er i min overbevisning kun et frimærke, hvis det er postgået.

– En opfordring til samlere og andre kan være at sende et kort til hinanden en gang imellem, og på den måde fremskaffe de nyere frimærker. Det er en kultur, der er ved at forsvinde, men vi kan selv gøre noget ved det på denne måde – og så har mange af de gamle postkort også en lokalhistorisk interesse og værdi, fortæller formanden.

Et andet interessant emne på listen er 10 stk. nyere stemplede frimærker fra Norge. Katalogprisen er hele kr. 248 -, men opråbsprisen er sat så lavt som kr. 30 -.

Billigste lot på listen kan erhverves for bare 10 – kroner.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dronninglund er igen på mærkerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER