Sæby kan hjælpe børn fra udsatte lande

Sæby kan hjælpe børn fra udsatte lande

23. august 2011 - kl. 0:02 - af

Brug 2-3 timer sammen med familien eller en ven og hjælp børn fra Bangladesh med at komme i skole.

Red Barnet samler i år ind til børn i Bangladesh, hvor 40 % af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen. Pengene fra landsindsamlingen går til de 7,4 mio. børnearbejdere, der p.t. ikke får skolegang pga. børnearbejde. Børn arbejder op til 12 timer om dagen i stedet for at gå i skole. Som eksempelvis 11-årige Joy, der dagen lang sidder i en ulidelig arbejdsstilling med ryggen krummet ind over sin loddekolbe og svejser. Eller som Jhorena, der under slavelignende forhold arbejder som tjenestepige hos en familie, hvor hun sover på gulvet i et af børnenes værelser. Hun har ansvaret for familiens hus, rengøring, madlavning og børnepasning, og har næsten aldrig fri. ”Der er lang vej fra vores børns hverdag her i Sæby til den hverdag børn i Bangladesh oplever. Derfor håber jeg, at rigtig mange fra Sæby og omegn vil bruge 2-3 timer af deres søndag den 4. september, til at hjælpe børnene med at komme i skole og med at få bedre forhold”, siger Tina Christensen, der er frivillig koordinator for Red Barnet i Sæby.

Tina er 42 år og arbejder som ingeniør. Hun er gift med Jens, og sammen har de Magnus og Sille fra 9. og 7. klasse. De bor i Sæby. Tina meldte sig ind i Red Barnet, da hun selv fik børn og har arbejdet som frivillig koordinator for Red Barnet i to år. Sammen med Sille sætter hun plakater op med informationer om Landsindsamlingen og fordeler postkort i byens butikker.

Pengene rækker langt i Bangladesh

Sidste år samlede Tina og hendes familie ind i Sæby og omegn sammen med 42 andre indsamlere. Udover at de havde en hyggelig dag, fik de indsamlet 36.332 kr., hvilket er det største beløb Red Barnets nogensinde har indsamlet i Sæby!  For det beløb kan 60 børn gå i skole i et år eller der kan købes skolematerialer som bøger, hæfter, penne, tasker til mere end 300 børn. ”Det gør virkelig en stor forskel at være med i indsamlingen. Vi kan hjælpe mange børn med at komme i skole,” fortæller Tina.

Sille på 13 år fortæller: ”Sidste år gik jeg sammen med to veninder på en rute i Sæby Syd. Vi havde det sjovt, og så samlede vi ind til et godt formål. Folk var rigtig søde. På vores rute fik vi 1700 kr. i bøssen på kun 2 timer. Vi skal også gå sammen igen i år, og vi glæder os allerede.”

Stena Line og Fårup Sommerland donerer fribilletter til indsamlerne

For at skaffe indsamlere har Fårup Sommerland givet Red Barnet 10 fribilletter, som der trækkes lod om blandt børnene og de unge, der deltager ved indsamlingen, mens Stena Line har givet 2 fribilletter til et minicruise til Oslo til de udlodning blandt de voksne indsamlere samt 50 skrabelodder, hvor der er mulighed for at vinde spacruise, en-dagsture til Göteborg og flere minicruises til Oslo. Endelig er der også Anders And blade til alle mindre børn.

Tilmeld dig på www.redbarnet.dk, sms indsamler på 1277 (så bliver du ringet op) eller ring til Red Barnet på 80 24 25 26. Eller mød op den 4. september på Sæby Turistkontor, Krystalgade 3 i Sæby kl. 10.00. Du kan også kontakte Tina Christensen direkte på 30 90 00 43.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby kan hjælpe børn fra udsatte lande' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger