Beredskabet i Sæby mangler måske dig!

Beredskabet i Sæby mangler måske dig!

15. august 2011 - kl. 10:49 - af

På lørdag den 20. august 2011 afholdes ”Redningslørdag” på Torvet i Sæby. Her kan man i tidsrummet fra kl. 10.00-12.30 se nogle af de køretøjer, som indgår i det daglige beredskab i Sæby-området.

Så mød op på Torvet og se køretøjerne og få en snak med brandfolkene om opgaverne, materiellet og tjenesten som deltidsbrandmand – måske var det noget for dig?

Fra Brandvæsenet i Frederikshavn kommer bl.a. sky-liften – en 32 meter lift – der bruges til brandsluknings- og redningsopgaver fra høje objekter, ligesom den bliver kaldt til skorstensbrande i Sæby-området.

I Sæby varetages det daglige beredskab af Falck og herfra kommer A-sprøjten, som står i beredskab 24 timer i døgnet alle årets 365 dage. Sprøjten bliver kaldt ud til alle opgaver, som brandberedskabet i Sæby alarmeres til. Sprøjten medfører 5.000 liter vand og sammen med kabinetankvognen, der også indgår i det daglige beredskab, kan stationen i Sæby fremføre i alt 13.000 liter vand til at begynde en indsats med.

Ved Falck i Sæby er 15 brandfolk ansat – alle på deltid. Det betyder, at man går hjemme eller er på sit arbejde og har sin ”pager” – sin alarm – med.

Brandfolkene er fordelt på 3 grupper med 5 mand i hver – 1 holdleder og 4 brandfolk. En af brandfolkene er tillige brandstationsleder.

Man har vagtforpligtelse hver 3. weekend, men da brande og andre ulykker kommer, når man mindst venter dem, skal man som brandmand også kunne møde i hverdagene, både om dagen og om natten. Endvidere skal kunne stille på Falck-stationen i Sæby og være klar til at rykke ud senest 5 minutter efter, at alarmen har lydt. Afhængig af meldingen stiller Falck i Sæby med fra 4 mand og op til 10 mand – hele ugen, hele året. Falck i Sæby havde sidste år 86 udrykninger.

Det er tit nødvendigt, at der fra begyndelsen af en brandindsats er store mængder vand til rådighed. Ofte bliver beredskabet kaldt ud til gårdbrande og naturbrande, og her er store vandmængder at begynde indsatsen med alfa og omega, dels for at redde liv og værdier, dels for at hindre en brand i at sprede sig. Afhængig af meldingen stiller Falck i Sæby med 4 mand og op til 10 mand.

Indsatslederen, der er en fastansat beredskabsinspektør ved kommunen, kommer oftest fra Frederikshavn i sit eget køretøj. Der kan derfor gå lang tid, inden han kommer frem – navnlig hvis skadestedet er i den sydligste del af kommunen. Derfor skal det stedlige beredskab kunne påbegynde en indsats, der hurtigt og effektivt får ulykken under kontrol.

Ved kommunesammenlægningen i 2007 blev Frederikshavn, Sæby og Skagen kommuner lagt sammen. Hver kommune havde sit eget beredskab, hvor beredskabet i Sæby og Skagen kommune blev varetaget af Falck, medens Frederikshavn Brandvæsen varetog beredskabet i Frederikshavn Kommune. I Sæby, Østervrå, Ålbæk og Skagen varetages det daglige beredskab stadig af Falck, medens Frederikshavn Brandvæsen varetager beredskabet i Frederikshavn. Hele beredskabet er i dag samlet under navnet Frederikshavn Brandvæsen.

Ind imellem er opgaven for stor for det stedlige beredskab, og her hjælper beredskaberne i Frederikshavn hinanden med materiel og mandskab, men det sker heldigvis sjældent, at ulykkerne har et sådant omfang.

Et stuehus på en gård i nærheden af Dybvad nedbrændte for et stykke tid siden, og her var køretøjer og mandskab fra Sæby, Østervrå og Frederikshavn sammen om indsatsen.

Ligeledes var mandskab fra Frederikshavn og Sæby sammen i indsats ved en større naturbrand ved Voerså i marts måned. Her blev også de frivillige tilkaldt. Frivilligenheden, der har til huse i Frederikshavn, består af ca. 80 frivillige, som udgør et supplerende brand- og redningsberedskab til det daglige beredskab i tilfælde af større indsatser, der kræver meget mandskab og megen tid.

Håber vi ses på lørdag.

6 kommentarer til “Beredskabet i Sæby mangler måske dig!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Beredskabet i Sæby mangler måske dig!”

 • Steffen Pedersen

  Jeg ville helt klart gerne være frivilig men jeg kan dælme ikke få det til at passe med uddannelse i Hjørring eller også er det arbejdet der er det største problem…

 • leif skovgaard

  synd du ikke kan få tingene til at passe.det er et kanonspændende job.blandt gode kammerater,og du vil ofte opleve at du gør en forskel,har selv igennem 10 år arbejdet som brandmand og holdleder på djursland,og vil nødig undvære den tid men er nu flyttet til sæby .så derfor kan du få det til at gå op i en højere enhed så meld dig.med venlig hilsen leif skovgaard

 • Steffen Pedersen

  Leif: Nu har jeg sendt en ansøgning for har kigget lidt på det og tror jeg kan få det hele til at gå op i en højere enhed… Så det bliver spænde.

 • Leif: Det kunne da også være det lige var dig, der var brug for her i Sæby 🙂
  Brandstationslederen har telefonnummer 29 93 44 85

 • ja ok janus men min alder er ikke med mig,så det ville være synd at de skulle trækkes med mig.er årgang 53 .så trist nok for ellers var jeg ikke i tvivl.ha en go dag

 • hej steffen meget fint.men husk når du engagerer dig er det vigtigt at du vil det.du kommer til at bruge megen tid på uddannelse og det er for beredskabet vigtigt at det er seriøst da det ikke er omkostningsfrit.held og lykke til dig

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Beredskabet i Sæby mangler måske dig!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger