Nyt biobrændsel center i Frederikshavn

Nyt biobrændsel center i Frederikshavn

10. august 2011 - kl. 7:46 - af

Nyt partnerskab på Frederikshavn Havn sikrer forsyning af biobrændsel til Nordjylland.

Frederikshavn Havn A/S, VAPO A/S, Dansk Energi Salg samt Shipping.dk er initiativtagere til et nyt strategisk partnerskab omkring etableringen af et træpillecenter på Frederikshavn Havn.

Det nye træpillecenter på Frederikshavn Havn betyder, at Frederikshavn Havn bliver den primære forsyningshavn for biobrændsel til Region Nordjylland.

Derudover giver træpillecentret i Frederikshavn adgang til det øvrige voksende danske biobrændsel marked, som forsynes ad skibstransportvejen, samt Østersøområdet og de enorme mængder biobrændsel, der transporteres fra Rusland, Finland og de Baltiske lande og oversøisk over Atlanten og Nordsøen.

”Vi har valgt Frederikshavn Havn på grund af havnens geografiske placering som er perfekt i forhold til markedet og den forsyningssikkerhed, som et stærkt kystnært lager giver kunderne. Desuden ser vi meget positivt på havnens udvidelsesplaner, så man i fremtiden kan servicere endnu større skibe og få større laster til lavere søfragt”, udtaler Ronnie Lange Kristensen, salgs- og markedschef Danmark, VAPO A/S.

Karsten Sørensen, indehaver, Dansk Energi Salg, supplerer:

”Vi glæder os til samarbejdet, der vil betyde en bedre forsyningssikkerhed og ensartet kvalitet for Dansk Energi Salg”.

”Efter mange måneders forarbejde er vi meget glade for, at det strategiske samarbejde nu er en realitet. Med VAPO A/S, Dansk Energi Salg og Shipping.dk som nogle af de store erfarne aktører på området, har Frederikshavn Havn de bedste kort på hånden til en god start indenfor biobrændsel, som er et nyt kundesegment for os”, fortæller viceadm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen.

Centret opføres på Pier 5 og i eksisterende haller på Sandholmen.

Parterne forventer at indvie det nye træpillecenter i løbet af efteråret 2011.

Nye kundesegmenter del af Frederikshavn Havns vækststrategi

Biobrændsel området er et nyt kundesegment indenfor den konventionelle havnevirksomhed for Frederikshavn Havn A/S og en del af Frederikshavn Havn A/S’ ambitiøse 5-årige vækststrategi, som blev offentliggjort i efteråret 2010. De overordnede mål i vækststrategien er at øge godsmængderne og om-sætningen med 50% i perioden 2011-2016, tiltrække nye kundesegmenter, skabe grundlag for nye arbejdspladser og bibeholde positionen som Region Nordjyllands førende havn.

Strategien hviler på fire strategiske fokusområder:

• Turisme & færgefart

• Den konventionelle havnevirksomhed

• Miljø & genvinding

• Den maritime klynge

Frederikshavn Havns konventionelle havnevirksomhed omfatter udlejning af arealer og pakhuse, projektlaster indenfor industri, bygge- og vejbygnings-materialer, skibsmotorer, olielaster og genvindingsmaterialer – og nu biobrændsel.

Fakta om partnerskabet

Det strategiske partnerskab blev indgået 15/6-11 og omfatter fire partnere: Frederikshavn Havn A/S, VAPO A/S, Dansk Energi Salg samt Shipping.dk.

VAPO A/S er en del af den finsk-ejede VAPO koncern og den største træpille-producent i Europa. VAPO har dansk hovedsæde og centrallager i Vildbjerg ved Herning samt lagre i Tylstrup, Fredericia, Kolding, Toftlund, Ringsted og Køge – og fra efteråret 2011 også i Frederikshavn. Vapo A/S har stor erfaring og fokus på grøn bioenergi og er markedsledende i Østersøområdet.

Dansk Energi Salg er en af Region Nordjyllands store selskaber med salg af træpiller til private, en gros og erhverv. Dansk Energi Salg vil blive en af det nye træpillecenters største brugere. Dansk Energi Salg har base i Børglum, Vrå.

Shipping.dk er en international shippingvirksomhed, som løser de operationelle opgaver i partnerskabet med agency, stevedore, lager, håndtering og opsætning på pier 5. Shipping.dk har 10 kontorer i Danmark.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt biobrændsel center i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger