Sensommerudstilling i den gamle baptistkirke

Sensommerudstilling i den gamle baptistkirke

8. august 2011 - kl. 9:46 - af

Når Galleri Færch-P slår dørene op for sensommerudstillingen lørdag d. 13. august bliver den gamle baptistkirke invaderet af såvel klovne som dyr. Der bliver dog ikke et virvar af røde næser, sprøjtende blomster og store fødder, det er på væggene at kunstneren Aase Hansen vil lede tankerne hen mod cirkus’ pauseunderholdning, mens kunstneren Michael Bredtveds underfundige automatiske maleriinstallation konstant giver de besøgende gode oplevelser, mens sommeren går på hæld.

Årets sensommerudstilling i Galleri Færch-P bliver fyldt med glade farver og underfundige malerier. Den århusianske kunstner Michael Bredtved, der blandt andet har hentet inspiration i Egypten og Japan, medbringer på udstillingen sin finurlige kunst. Blandt andet vil man kunne opleve hans malerier, der afbilleder naturen med menneskets kulturelle påvirkning. Resultatet er abstrakte malerier, der blander naturlige og kulturelle elementer på en måde, så de fremstår genkendelige, men får publikum til at undres.

Desuden vil man kunne opleve en af hans installationer, der giver gæsterne et helt indblik i, hvordan kunst kan blive til – og så skal man ikke sige mere. Blot fortælle at Michael Bredtveds nysgerrighed får ham til at prøve det hele af; omvendt, spejlvendt, bagfra, på hovedet – eller endda helt af sig selv.

Røde næser i sommervarmen
Udstillingens klovne har på ingen måde malet sig selv. Den nordjyske Aase Hansen har de seneste år været optaget af klovnen som symbol i en serie af acrylmalerier, som hun nu udstiller i den gamle baptistkirke i Øster Vrå. Klovnens mangetydighed har givet kunstneren frihed og har vist sig at indeholde masser af fortællinger om menneskelivet, for som hun selv udtrykker det: ”Det er mit håb, at malerierne vil give beskueren lyst til at digte med.”

Muligheden for at digte med har i de seneste år primært været i Aase Hansens eget atelier i Tranum, men det laver hun nu om på. Hun mener, at Galleri Færch-P i Øster Vrå har en ekstra kvalitet, der egner sig til at lægge væg til hendes klovnestreger. ”Jeg har i mange år mest udstillet i eget atelier, men Færch-P’s smukke galleri gav mig lyst til at udstille igen,” fortæller hun.

Gæsterne i Galleri Færch-P kan for tiden også opleve et smukt kunstværk af international karat. Således har galleriet også udstillet en spændende skulptur af den fransk/egyptiske kunstner Salem Ali, der har udstillet mange prominente steder i Europa og hvis smukke bronzeskulptur bør opleves.

Fernisering til udstillingen finder sted i Galleri Færch-P lørdag den 13. august kl. 14.00 til 17.00. Ved ferniseringen vil begge kunstnere være til stede og fortælle om deres kunst. Der vil desuden være keramik af Henriette Duckert. Galleri Færch-P vil være vært ved et glas vin og snacks, samt et musikalsk indslag. Udstillingen vil være åben alle lørdage og søndage frem til søndag d. 25. september – i tidsrummet 13.00 – 17.00.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sensommerudstilling i den gamle baptistkirke ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger