Børn dårligere forsikret end bilen

Børn dårligere forsikret end bilen

2. august 2011 - kl. 14:37 - af

Hvert tredje barn mangler en ulykkesforsikring, fordi forældrene ikke er opmærksomme på konsekvenserne. Skolestarten er en god anledning til at få tjekket, om man selv hører til den store gruppe af glemsomme forældre.

Det står klart for enhver bilejer, at en dårlig bilforsikring kan medføre en økonomisk lussing. Mindre klart bliver det straks, når det handler om, hvad en manglende børneulykkesforsikring kan betyde for familien.

– Paradoksalt nok er vi bedre til at huske vores biler end vores børn – rent forsikringsmæssigt, siger Jens Jørgen Vinther. Ifølge Forsikringsoplysningen er et ud af tre børn ikke ulykkesforsikret, og det tal bekymrer i GF Forsikring.

– Vi tror bestemt ikke, at forældrene glemmer deres børn for at spare penge. Når man køber en ny bil, tænker man automatisk på forsikringen, hvor ansvarsdelen faktisk er lovpligtig. Der er derimod ingen lov om at forsikre sine børn mod personskade i tilfælde af, at der sker en ulykke. Det er op til forældrene selv og til os som forsikringsselskab at afdække behovet i den enkelte familie, fortsætter han.

Dialog med forældrene
GF Forsikring, der selv er mest kendt for sin bilforsikring, benytter skolestarten som anledning til en kampagne, der søger at komme i dialog med forældrene om forsikring af børnene.

– En del forældre tror, at børnene automatisk er dækket af forældrenes egen ulykkesforsikring – eller af skolens. Det er vigtigt, at forældrene ved, at deres børn enten skal have deres egen forsikring eller være medforsikret på forældrenes forsikring, siger Jens Jørgen Vinther og understreger:

– I GF har vi valgt at tilbyde alle børn under 18 vores bedste dækning – den, vi kalder udvidet dækning – også hvis forældrene har valgt en anden dækning til sig selv. Derudover er alle børn under 3 år gratis medforsikret på forældrenes forsikring.

Et plaster på såret
En børneulykkesforsikring dækker 24 timer i døgnet, både i skoletiden og – ikke mindst – i fritiden, hvor mange af ulykkerne sker. – Forsikringen er et økonomisk plaster på såret, hvis barnet får et varigt men. Derudover dækker børneulykkesforsikringen i GF blandt andet også tandskader og behandlingsudgifter i forbindelse med et ulykkestilfælde, siger Jens Jørgen Vinther.

Familiens forsikringsbehov
– Man skal huske, at man i princippet ikke kan have for mange ulykkesforsikringer. Man kan sagtens få erstatning fra mere end én forsikring. Hvis ulykkestilfældet er dækket, gives der erstatning – uanset om man også er dækket af en ulykkesforsikring et andet sted, siger Jens Jørgen Vinther og slutter. – Det er samtidig vigtigt ikke at se på ulykkesforsikringen alene, men på hele familiens behov for at være godt forsikret. Det er nemlig ikke ulykkesforsikringen, men derimod familiens basisforsikring, som dækker, hvis børnene pådrager sig et erstatningsansvar. Det er også familiens basisforsikring, der dækker børnenes ting, mens børnene bor hjemme.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børn dårligere forsikret end bilen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger