Skal marehalmen væk fra stranden i Sæby?

Skal marehalmen væk fra stranden i Sæby?

1. august 2011 - kl. 0:05 - af

“Sæby tilbage til Sæby” skriver på facebook, at nogle sæbynitter synes, at stranden bliver misligholdt, der bliver ikke fjernet marehalm fra det pæne hvide sand, og det mener de skæmmer stranden og strandpromenaden.

Andre mener, at marehalmen er en god og naturlig vegetation, som sammen med høfterne er med til at holde på sandet, når højvandet kommer ind, og ligeledes gør at der bliver dannet klitter og “gryder”, som danner en flot ramme om den smukke strand, og et dejligt sted at opholde sig selv på dage med lidt blæst.

Skal stranden ligne noget man ser i syden, med masser af liggestole og badehuse, eller skal den have lov at ligne en dejlig dansk strand med sine klitter, marehalm og “gryder” – deltag i debatten her på avisen.

Kommentarene herunder er svar på spørgsmålet fra Sæby tilbage til Sæby’s profil på Facebook:
Er det ikke sørgeligt at vores smukke strand, er så misligholdt, at der gror græs på det fine hvide sand..?

Svend Erik Andersen skriver:
Er det ikke det man kalder naturens gang?

Søren Visti Jensen skriver:
Nej det synes jeg ikke det er. Da jeg var barn (engang i middelalderen) blev der ofte slået store huller i strandpromenaden når der havde været højvande og efterårsstorme. Noget af det bedste til at modstå disse skader er marehalm, der i øvrigt er en naturlig vækst i området. Jeg synes det er fint at der atter kan gro marehalm på stranden, hvorved der dannes klitter og “gryder” hvor badegæsterne kan finde læ på en ikke alt for varm sommerdag. Denne vegation er på sigt med til at gøre stranden bredere, og er et bevis for at høfderne opfylder deres opgave med at beskytte kystlinien mod havet!

Lene Pedersen skriver:
Helt enig med S.V.J….. og det marehalm har altid vaeret tilstede…

Svend Erik Andersen skriver:
Syns selv at stranden i sæby er veldig fin, bodde i sæby i førsten av 80 årene og hadde mange fine dager der. du har rett søren, marehalm er det eneste som bør være der, men med de klimaendringer vi har er det vanskelig å forutse hva som skjer.

Per Birklykke skriver:
Marehalm er en naturlig vegation, og kan da kun betegnes som et sundhedstegn. Den har forøvrigt altid været der. Hvem har ikke nydt disse gryder både på øst og vest siden af strandpromenaden – det har vi “gamle Sæbynitter” ihvertfald. Og som Søren er inde på – så beskytter det også stranden og promenaden. Sæby strand skal ikke ligne et eller andet fra syden med bred strand og liggestole side om side. Tag f.eks. syd for Sæby til Solsbækhytten (ca. 4 km syd for Sæby). Nyd den strand der er der – masser at læ muligheder – eller ved Lyngså strand osv. Så lad endelig den marehalm blive der!!!

Flere kommentarer kan ses på Facebook, men du har nu også mulighed for at give din mening tilkende herunder….

En kommentar til “Skal marehalmen væk fra stranden i Sæby?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Skal marehalmen væk fra stranden i Sæby?”

  • Ser man palmestranden i Frederikshavn, ved man jo godt, hvor kommunen lægger kræfterne i forhold til forskønnelse af den samlede kommune’s strande…Der er altid klinisk rent og hvidt sand. Der tilføjes desuden for mange penge nyt, hvert år, samtidig med at f.eks både vores nord- og syd-strand er voldsomt forsømte…Det handler jo ikke kun om marehalmen i sandet…(hvilket kan være nok så smukt og praktisk, men virker ikke tiltrækkende på kræsne turister)…men også om at rydde den tilgroede bæk ved sydstranden, samt om tilgangen til nordstranden fra Fiskerstien, hvor Adda Ravnkilde’s bro, er skæv, og bør repareres..
    Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der føler at Sæby bliver forsømt, til fordel for Frederikshavn..

    Er der forslag til, hvad man kan gøre ved det, når ikke kommunen vil lade nogle af skattekronerne, komme tilbage til Sæby..?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skal marehalmen væk fra stranden i Sæby? ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger