TrygFondens HavnePatrulje besøger Sæby Havn

TrygFondens HavnePatrulje besøger Sæby Havn

28. juli 2011 - kl. 18:54 - af

I morgen den 29. juli kl. 16.00 får Sæby Havn besøg af Havnepatruljen. Patruljen er bemandet med tre kystlivreddere, som sætter fokus på sikkerhed i havnen, demonstrerer sikkerhedsudstyr mm.

Høje moler og dårlig vandkvalitet

Havne er et af de områder i Danmark, hvor der drukner flest. Det er typisk midaldrende mænd, der drukner her, og alkohol har været involveret i 60% af ulykkerne. Som regel fordi en person uønsket falder i vandet. Det er desværre ikke ualmindeligt, at det ikke lykkes for den nødstedte at komme op af vandet, før det er for sent. Det skyldes bl.a., at vandforholdene på havne gør det vanskeligt at udføre selvredning og livredning, skriver Trygfonden på deres hjemmeside.

Mange havne har moler, men det er sjældent, at molerne har gelændere eller hegn. Fra molerne er det derfor almindeligt, at der er uhindret adgang til vandet. Det er generelt svært at kravle op på moler, og desuden kan molehøjden over vandoverfladen variere meget fra havn til havn. De højeste moler findes på havne, hvor store skibe lægger til. Hvis du falder i vandet, kan molehøjden gøre det vanskeligt at komme op fra vandet. Trapper i molen, slæbesteder eller både i havnen kan hjælpe dig op.

Vanddybden ved moler varierer meget og er de fleste steder så stor, at det ikke er muligt at bunde.

Endelige varierer vandkvaliteten i danske havne meget. En del havne har en vandkvalitet, der tillader badning, men i de fleste havne er vandkvaliteten dog sundhedsskadelig på grund af kloakudløb og affald fra skibe. Derfor er der badeforbud i havne, med mindre andet er oplyst. Hold øje med skiltningen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'TrygFondens HavnePatrulje besøger Sæby Havn ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger