Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

26. juli 2011 - kl. 14:53 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Overraskende fald i forbrugertilliden

Danmark
Forbrugertilliden faldt noget overraskende i juli til -0,6 fra 3,0 i juni. Der er således nu en overvægt af forbrugere med et negativt syn på deres egen og Danmarks økonomiske situation. Faldet kommer efter tre måneder, hvor forbrugerne havde positive forventninger til økonomien. Baggrunden for faldet er, at forbrugerne ikke længere er optimistiske på deres egen nuværende økonomiske situation. Samtidig er de blevet mere pessimistiske på Danmarks nuværende økonomiske situation. Og endelig er optimismen for den fremtidige økonomiske udvikling faldet en anelse.
De skuffende tal skyldes formentlig, at forbrugerne er blevet påvirket af bekymringerne omkring den europæiske gældskrise, som har fyldt meget i medierne. Derudover kan det ikke udelukkes, at forbrugernes forventninger også er blevet påvirket af det store skybrud der ramte mange hjem for et par uger siden. Det var en våd overraskelse for mange familier midt i sommerferien. Foruden det, så har medierne de seneste uger været oversvømmet med negative historier om boligmarkedet. Endelig ser det ud til, at danskerne stadig er tynget af de dårlige væksttal for de sidste to kvartaler.
Samlet set viser tallene, at der fortsat ikke skal meget til at rokke ved forbrugertilliden. Konsekvensen af den negative forbrugertillid vil formentlig være, at vi skal kigge lidt længere efter væksten i privatforbruget. Som bekendt faldt privatforbruget markant i 1. kvartal, og de seneste tal for dankortomsætningen peger på fald i 2. kvartal også. Vores prognose peger på nulvækst i privatforbruget i år, men den kan meget vel vise sig at være for positiv.

Renter
Gældskrisen fyldte igen overskrifterne på rentemarkederne i sidste uge. Torsdagens EU-topmøde resulterede som ventet i en redningspakke til Grækenland og øgede samtidig fleksibiliteten i den Europæiske Finansielle Stabilitets Facilitet (EFSF), men ikke omfanget. Således giver aftalen ikke en endelig løsning på gældskrisen, men indeholder dog en række vidtrækkende tiltag, herunder officiel finansiering på EUR 109 mia., tilbagekøb af gæld på EUR 12,6 mia., en sænkning af renten samt løbetidsforlængelse på lån til Grækenland, Portugal og Irland. Den umiddelbare markedsreaktion på aftalen var positiv og sendte obligationsrenterne ned.
I USA har man fortsat ikke fundet nogen løsning på gældsproblemerne. Og med en uge foran os uden nogle væsentlige nøgletalsudgivelser vil markedet formentlig have fokus skarpt rettet mod de fortsatte amerikanske gældsforhandlinger.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger