Dennis Dybro Christensen er også med på Ørnedalsbanen

Dennis Dybro Christensen er også med på Ørnedalsbanen

25. juli 2011 - kl. 10:28 - af

Når starten går i næste weekend på Ørnedalsbanen er endnu en dygtig køre med, nemlig tidligere vicedanmarksmester Dennis Dybro Christensen, og denne gang i en ny bil og med nye farver. Den 23-årige mekaniker Dennis Christensen fra Mosbjerg ved Sindal har i gennem det seneste årti kørt banesport på løst underlag. Det startede for efterhånden 10 år siden, da den lynhurtige nordjyde som næsten 14 år gammel, skulle vise hvad han kunne i en folkeracebil. En lille Golf 1 GTi blev den første bil, der fik lov til at være med til at vise, hvad den talentfulde pilot kunne præstere på en bane. Resultatet blev en flot 3. plads. ”Jeg havde kørt bil i mange år forinden. Jeg voksede op på en gård, hvor min bror og jeg altid havde en gammel markracer at køre i. Så lige fra jeg kunne nå pedalerne, har jeg kørt bil”, forklarer Dennis Christensen fra Frederikshavn Sæby AutoSport (FSAS). Dennis Dybro Christensen har gennem sin glorværdige folkeracekarriere kørt i flere forskellige bilmærker som bl.a. Opel Rekord, VW Golf og Volvo, og duelleret mod mange talentfulde motorsportsudøvere; bl.a. Jacob Schnoor, Rasmus Nielsen og Ulrik Linnemann.

Efter næsten 8 år i Folkerace skiftede det nordjyske supertalent i 2009 til den hurtigere og mere krævende disciplin – Rallycross. Der blev købt en Peugeot 306 til formålet, og med den sikrede han sig sensationelt DM-sølv i sin debutsæson i DM-serien.

Motorsportstalentet har lært meget om motorsport på fire hjul. Samt opnået en masse flotte resultater indenfor netop folkerace, men også gokart. Dennis har ligeledes gennemgået et intensivt kursus i køreteknik hos den tidligere DTC-kører Jørgen Weinrich på FDM Jyllandsringen, hvor han, blandt mange andre potente racerbiler, har forsøgt sig i en Toyota Corolla i DTC-trim.

Dennis Christensen har i sine første 2 år i DM-serien været at finde på Rallycrossbanerne i sin sorte Peugeot 306, som udover modificeret undervogn stort set har opereret standard, men derved har den vist sig langt mere driftsikker. Dette har til gengæld givet pote for Dennis og hans team. Trods underskud af hestekræfter og moment i forhold til konkurrenterne, har forcen i det lille ambitiøse team været stabilitet og driftsikkerhed. Et godt samarbejde mellem køreren og mekanikerteamet, har gjort at man har kunnet opsætte bilen 100 % korrekt i forhold til de respektive baners underlag og vejrforhold så kræfterne overføres direkte i stedet for unyttig hjulspind. Konstellationen af driftsikkerhed, samarbejde og talentfuld køreteknik sikrede den ambitiøse mestertekniker DM-sølv i sin allerførste Rallycross-sæson.
Så vil man se endnu en dygtig kører, så er det afsted til weekendens spændende løb på Ørnedalsbanen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dennis Dybro Christensen er også med på Ørnedalsbanen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger