Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

20. juli 2011 - kl. 0:06 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Eksporten fortsætter flot fremgang

Danmark

Eksporten steg imponerende 3,5 % i maj. 2011 fortsætter altså med at være et godt for eksporten, som nu er nået et højere niveau end før krisen. I maj var det især eksporten til Tyskland som trak eksporten op – den steg med hele 4,9 % sammenlignet med april. Derudover giver eksporten af olie stadig et stort bidrag til den samlede eksportvækst. Det er især positivt, når man husker på, at olieprisen er faldet på det seneste. Vi kan glæde os over, at bekymringerne om nedgangen i de globale konjunkturer i årets 2. kvartal ikke ser ud til at have ramt dansk eksport. I maj stiger eksporten til USA faktisk med hele 8,5 %. Så på trods af den midlertidige økonomiske nedgang, så er der fortsat efterspørgsel efter danske varer.  Den store efterspørgsel efter danske varer fra udlandet er med til at holde hjulene i gang under dansk økonomi. Det bekræftede sidste uges flotte tal for industriproduktionen. Dagens tal er dermed endnu en indikation, at den midlertidige recession der ramte dansk økonomi i starten af året vil være ovre, når vi senere får tal for den økonomiske vækst i 2 kvartal.

Overskuddet på betalingsbalancens løbende poster er fortsat rekordstort. I juni måned var overskuddet på 9,3 mia. kr., hvilket bringer overskuddet over de seneste 12 måneder op på 103,2 mia. kr. Det var en anelse større end de 8,7 mia. kr. vi havde ventet. Det er naturligvis godt for dansk økonomi med en robust balance overfor udlandet. Man skal dog huske på, at det store overskud i høj grad er et udtryk for, at den indenlandske økonomisk aktivitet er af langt svagere karakter end i de lande vi handler med. Det er den store stigning i den private opsparing vi har oplevet under krisen et godt udtryk for.

Renter

Det var en hektisk uge på rentemarkederne sidste uge. I Europa var gældskrisen igen i fokus. Finansministrene i Eurogruppen (gruppen af lande som deltager i Eurosamarbejdet), hvor blandt andet en kommende hjælpepakke nr. 2 til Grækenland blev diskuteret. Erklæringen efter mødet indikerer, at finansministrene er ved at skifte strategi mht. hjælpepakke nr. 2, men at der endnu ikke foreligger klar enighed. Derudover kom der lagde uroen omkring den italienske gæld sig efter en relativ succesfulde auktion over italienske 12-måneders statsobligationer som indikerede, at Italien stadig selv er i stand til at finansiere sig på markedet. De europæiske renter var således på lidt af en rutsjebanetur sidste uge, hvor investorerne i starten af ugen flygtede mod de sikre markeder, men sidst på ugen faldt markedet mere til ro.

I USA var den amerikanske gældskrise også i fokus i sidste uge. Det fortsat ikke lykkedes præsident Obama at finde flertal for at hæve det amerikanske gældsloft og der er altså fortsat usikkerhed om hvordan det amerikanske underskud skal nedbringes. Det fik kreditvurderingensbureauerne Moody’s og S&P til at sætte vurderingen af den amerikanske statsgæld under observation. Det havde dog ikke den store effekt på de amerikanske renter.

I denne uge vil gældsproblemerne i Europa og USA fortsat være i fokus. På nøgletalskalenderne forventes markedet at holde øje med de europæiske og kinesiske PMI tal på torsdag, Philadelphia Fed indekset i USA, som også kommer torsdag, samt det tyske IFO indeks der bliver offentliggjort fredag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger