Køerne kom på græs – mens de ældre så på

Køerne kom på græs – mens de ældre så på

15. juli 2011 - kl. 0:03 - af

103 køer optrådte på slap line til stor underholdning for gæsterne fra Østervrå Ældrecenter.

Det har efterhånden udviklet sig til en rigtig god og dejlig tradition, at Ruth og Martin Jørgensen, Holmen hvert år inviterer beboer m.fl. fra Østervrå Ældrecenter til et besøg på deres ejendom, den dag køerne kommer på græs, fortæller Karin Oehlenschlæger.

Vi fik skaffet hjælpere til at skubbe kørestole, og en enkelt bil blev også stillet til rådighed, og så kunne turen gå til Holmen lidt udenfor Østervrå.

Alle fik på nærmeste hold at se de 103 sortbrogede køer springe ud af stalden til det fristende grønne græs. På forhånd havde værtsparret gjort klar med stole på første parket foran hegnet. Der var mange kommentarer til den muntre forestilling. Èn af dem havde vist fået ”bynæse” for kommentaren var – PUHA, det lugter af ko!

Da flokken af ”bajsgale” køer var faldet lidt til ro i hegnet, trak selskabet ind i maskinhuset, hvor der blev serveret øl og vand. Carl Børge Hansen, Østervrå,  der har en stor samling af gamle ting fra landbrug og husholdning, var indbudt til vise nogle af sine ting, og det gav anledning til en lille gættekonkurrence om tingenes anvendelse. Mange af deltagerne har selv haft et langt liv på landet og kunne derfor nikke genkendende til forholdene, fortæller Karin Oehlenschlæger. Under besøget blev der også lejlighed til at kæle med gårdens katte og hunde. Et spændende besøg, der giver stof til eftertanke og til en masse indbyrdes snak om gamle dage i tiden frem.

Tusind tak
Vi siger tusind tak til Ruth og Martin Jørgensen, Holmen for deres gæstfrihed, og til hjælperne, som stiller sig til rådighed straks vi kalder! Uden dem kunne det ikke arrangeres, slutter aktivitetsmedarbejder Karin Oehlenschlæger.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Køerne kom på græs - mens de ældre så på' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger