Det lysner for byggerier i Bakkevænget…
9. juli 2011 - kl. 12:34 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
…efter et godt og konstruktivt møde mellem borgere og forvaltning.
Østervrå har et stort og attraktivt område nær skole og daginstitution – klar til udstykning, men antallet af nybyggerier er begrænset, og det er ifølge byens borgere fordi lokalplanen er helt ude af trit med virkeligheden. Derfor havde Østervrå Borgerforening og handel- og erhvervsforeningen i sidste uge indkaldt til orienterende møde omkring mulighederne for bebyggelse i Bakkevænget med den nuværende lokalplan. Mødet havde deltagelse af kommunens teknik- og miljøafdeling, som var repræsenteret med udvalgsformand John Christensen og centerchef for Teknik og Miljø Søren Møller
Mødet havde til formål at få belyst, hvilke ønsker Østervrås borgere har til udstykningen i Bakkevænget, og hvilke hindringer, der er for at disse ønsker kan realiseres.
Udvalgsformand John Christensen indledte mødet med at rose initiativet, og forsikrede om, at kommunen også er interesseret i at få gang i området. Udvalgsformanden lagde herefter op til diskussion.
Lokalplanen for Bakkevænget er vedtaget af Sæby Kommune, og har en del krav til, hvorledes byggerier i området skal udføres. Flere af tilhørerne påpegede at disse krav er helt urimelige for et boligområde i Østervrå, men også at planen er fra 1998, og at udviklingen indenfor såvel byggeri som energikrav for længst er løbet fra lokalplanen. Det blev endvidere understreget, at tendensen er at bygherrerne ønsker en individuel stil.
Herefter gennemgik centerchef Søren Møller den nuværende lokalplan, med belysning af hvert punkt.
Ønsker til ændringer
Interessen samlede sig især om punkterne, der omhandler Bebyggelsens omfang og placering, ydre fremtræden samt hegn og beplantning. For nogle af paragrafferne gælder, at der er sket lovmæssige ændringer.
§ 6.1: Bebyggelsesprocenten, hvor standard i dag er 30 % for åben/lav bebyggelse og 40 % for tæt/lav bebyggelse.
§ 6.2: Bebyggelsens placering på grunden, her ønskes de nuværende ændret fra 5 meter til 2,5 meter fra vejskel, og i det hele taget fri placering af byggeriet.
§ 6.5: Bygninger må max. opføres i 1,5 etage, men der åbnes muligvis op for 2 etagers byggeri i en ny lokalplan
§ 7.1: Ydervægge opføres i teglsten – dette ændres, så der også bliver mulighed for at bygge i andre materialer f.eks. træ. Jordfarveskalaen fraviges eller udvides med sort og hvid.
§ 7.3: § 7.3 Ikke krav om teglrøde tage, dog må der ikke være genskin/refleks. Hældningsgraden på tage skal være frit.
§ 8.1: Der lægges op til at hegn i skel også kan være andet end levende hegn.
Der blev endvidere stillet forslag om, at vejene i området skal rettes ud for at opnå mere ensartede grunde.
Ny lokalplan
Økonomiudvalget har for nylig vedtaget, at så snart to parceller i den nye deludstykning er solgt, vil de seks parceller i området blive byggemodnet.
På mødet blev der fra udvalgsformanden lagt op til, at der skal udarbejdes en ny lokalplan. Indtil da vil der være mulighed for at købe grunde i Bakkevænget og søge dispensation fra den nuværende lokalplan. Ansøgningerne vil blive vurderet i f. t. om der kan dispenseres fra de nuværende krav i lokalplan, lovede udvalgsformanden.
Udvalget vil tidligst i oktober kunne få et forslag om ny lokalplan på sit møde, bliver der givet grønt lys til dette, vil der være lukket for dispensationer frem til den nye lokalplan er vedtaget. Behandlingen af et lokalplansforslag vil typisk vare ca. et halvt år inden endelig vedtagelse.
En snes borgere, håndværkere, en politiker og et lokal pengeinstitut var til stede ved mødet. Der var stor spørgelyst og beredvillige svar fra forvaltningen.
ÅB
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Det lysner for byggerier i Bakkevænget...' til en bekendt