På sommerlejr med Emil fra Lønneberg

På sommerlejr med Emil fra Lønneberg

7. juli 2011 - kl. 0:27 - af

Emil og andre kendte figurer fra Lønneberg var omdrejningspunktet for årets floklejr hos Østervrås Baptistspejdere.

Årets floklejr i Kr. Himmelfartsferien blev i ægte Emil-stil en særdeles iderig og aktiv lejr, hvor der var masse af udfordringer for deltagerne i alderen fra 6-9 år.

Første opgave lød på etablering af lejren i det naturskønne område. Udfordrende for de yngste spejdere, som plejer at sove i hytter, men alle var spændte med udsigt til at sove i telt.

Torsdag eftermiddag var der ryste-sammen-aktiviteter, bl.a. med helt på egen hånd at fremstille et par stylter og lære at bruge dem. Alle gik til den med stor energi.

Aftenens lejrbål bød på masser af sjove lege, konkurrencer og anden underholdning. Her var også indlagt en andagt, som blev ledet af Emils ven Alfred. Det hele blev kronet med et spændende natløb, så alle sov godt og fast under teltdugen lige til den lyse morgen.

Fredag indledtes med flaghejsning og morgenandagt, denne gang med både Alfred og Emil, som bl.a. talte om en masse høns, der blev genoplivet og om Grisepjokket, der spiste en masse kirsebær.

Hele 15 forskellige poster bød dagens aktiviteter på. Her kom begreber som samarbejde, behændighed, regn den ud og mange andre discipliner i spil. Undervejs blev flere ramt af en tyfusepidemi, fyldte som de var med blå prikker i hovedet.

Emils bedste oplevelse – en rigtig markedsdag var på eftermiddagens program. Her kunne deltagerne skyde med roegevær, bage pandekager, sprøjte med brandsprøjte, bage snobrød, lave hesteskokast og meget meget mere. Aftenens lejrbål bød igen på hygge og konkurrencer.

Lørdag skulle alle prøve at snitte træfigurer, lave Kims-lege og bålaktiviteter med deltagelse af flere Lønnebergfigurer.

Vi havde en helt fantastisk lejr, fortæller spejderleder Lis Lunde, Østervrå, området var perfekt og vejret var i den grad med os. To madtanter – Karin og Jørgen Bo godt hjulpet af Preben sørgede for at alle fik god mad.

Måske var det nogle let nussede spejdere, der vendte hjem – trætte, men tilfredse efter nogle oplevelsesrige dage, slutter spejderførerne Lis og Gitte.

Lejren blev afviklet ved Rosenholthytten i Dronninglund, og var tilrettelagt af Vendelbo Division med deltagelse af spejdere fra Sindal, Jerup, Frederikshavn, Sæby og Østervrå samt to kredse fra Aalborg. Lejrens aktiviteter blev afviklet i et rigtig fint fællesskab mellem alle deltagende kredse.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På sommerlejr med Emil fra Lønneberg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER