Nu bor der en aktiv guvernør i Sæby!

Nu bor der en aktiv guvernør i Sæby!

7. juli 2011 - kl. 13:54 - af

Hos Frank’s var der torsdag aften 145 festende gæster fra hele Nordjylland. Anledningen var, at der blev udnævnt en guvernør for Rotarys nordjyske distrikt, der strækker sig fra Hinnerup nord for Aarhus til Skagen.

Det ærefulde hverv blev ved den lejlighed betroet webchef Asbjørn Isaksen, Algade 6, Sæby.

Det var hans lokale klub Sæby RK, som var dagens værter og havde indbudt de mange rotaryanere med ledsagere til fest hos Frank’s på havnen.

– At være guvernør er dog ikke blot en ærestitel, indrømmer Asbjørn Isaksen. – Det er en titel, der indebærer hårdt arbejde i et par år, og som nærmest svarer til en halvtidsstilling – men hvor glæden ved arbejdet bærer lønnen i sig selv! Alle rotaryaneres indsatser – og der er mange – er ulønnede, men meget givende for de involverede, tilføjer han.

Rotary har mange mærkesager – et par af de vigtigste er udryddelse af polio i verden. Det har man ofret mange ressourcer på gennem mange år, og målet er tæt på at være nået. En anden mærkesag er udveksling af studenter på tværs af kontinenter.

98-årig holdt bevægende tale

Guvernørindsættelsen i torsdags tog sin begyndelse om eftermiddagen på Skovlyst i Sæbygård skov, hvor der var både kaffe og lagkage – samt et sprudlende indslag af et par sangerinder fra ”Bakkens Hvile”. Hos Frank’s var der brassband og optræden af Tina Siel og Knud Erik Thrane. Samt som det sig hør og bør en lang række talere.

En af dem, der bevægede forsamlingen mest var tidl. landsretssagfører Erling Mehlsens ”3 minutter”, som handlede om ”tre minutters Rotary” gennem 61 år! Erling Mehlsen (98) var med til at starte Sæby Rotary Klub i 1950 – og har deltaget i ca. 3000 Rotary-møder og har hørt ca. 2500 gange ”3 minutter”!

Tre minutter er et obligatorisk indslag fra et medlem ved alle rotarymøder.

Asbjørn Isaksen afløser som guvernør advokat Jens Kristiansen, Hjørring.

-ct.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu bor der en aktiv guvernør i Sæby! ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger