Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

5. juli 2011 - kl. 13:26 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Ledigheden steg i maj

Danmark

Ledigheden steg i maj med 2.600 personer. Stigningen kommer oven på en periode med faldende ledighed. Det stigende antal arbejdsløse skal ses som konsekvensen af den midlertidige recession, der har ramt dansk  konomi, samt nedgangen i de internationale konkjunkturer. De reviderede nationalregnskabstal for 1. kvartal bekræftede, at dansk økonomi nu er faldet to kvartaler i træk og dermed var i recession i starten af året. Revisionen viser dog, at økonomien ikke skrumpede nær så meget, som de første beregninger viste. BNP faldt således kun 0,1 % k/k i 1. kvartal. Revisionen skyldes primært, at det offentlige forbrug ikke faldt så meget, som de første tal viste.

Der er de seneste uger opstået fornyet usikkerhed om den finansielle stabilitet i Danmark. En række af de små og mellemstore banker i Danmark står efter krakkene i Amagerbanken og Fjordbank Mors med store udfordringer i relation til at tiltrække og fastholde kapital. Det kan særligt med udløbet af bankpakke II i 2012 give anledning til bekymringer. Hvis de små og mellemstore banker ikke kan tiltrække funding, så kan de blive tvunget til at skære i udlånene, skulle det ske, så vil det kunne få mærkbare konsekvenser for dansk økonomi, da det vil kunne resultere i en ny økonomisk recession. Det er dog vores vurdering, at vi ikke skal gennem en egentlig kreditklemme, men risikoen er tilstede.

Renter

Forventningen om, at det græske parlament ville vedtage regeringens spareplan ved torsdagens afstemning, lettede på humøret i markedet op til afstemningen. Nervøsiteten var imidlertid stor under mødet, og det udløste store bevægelser i renter og valutakurser. Var krisepakken ikke blevet vedtaget, ville vi uden tvivl have set et massivt rentefald på de europæiske kernemarkeder. Der er stigende forventninger om, at ECB fortsætter med at sætte renten op på den anden side af juli. Næste test bliver mødet i weekenden, hvor EU-finansministrene ventes at afsløre flere detaljer om den nye hjælpepakke til Grækenland.

I USA er forventningerne om rentestigninger steget kraftigt i ugens løb pga. lettelse oven på den græske afstemning og positive nøgletal med en uventet stigning i Chicago PMI. Renterne er imidlertid fortsat lave i USA og skal formentlig højere op. Hold øje med arbejdsmarkedsrapporten og service-ISM i den kommende uge.

Ud over mødet i Eurogruppen retter opmærksomheden i den kommende uge sig mod ECBmødet, hvor vi venter den næste renteforhøjelse på 25%-point. ECB-chefen Jean-Claude Trichet har via sit sprogbrug bekræftet i den forløbne uge, at renteforhøjelsen kommer. I modsætning til markedet venter vi fortsat, at ugens renteforhøjelse bliver efterfulgt af flere renteforhøjelser fra ECB. Inflationen ser ud til at være stabiliseret, men vil fortsat være høj i hele 2011. Det giver ECB en mulighed for at forhøje renterne lidt fra det historisk lave niveau.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger