Boligmarked: Energidukse sælger bedst

Boligmarked: Energidukse sælger bedst

28. juni 2011 - kl. 13:16 - af

Villaer med energimærke A klarer sig langt bedre igennem boligkrisen end de villaer, der er placeret i den dårlige ende af energimærke-skalaen. En ny opgørelse fra Boligsiden.dk og Spar Nord viser, at det gennemsnitlige prisnedslag på en villa med energimærke A kun er halvt så stort som på villaer med energimærke G.

Spar Nord opfordrer boligejere til at bruge det nye håndværkerfradrag på energirenovering.

44.000 villaer – det højeste antal nogensinde – er lige nu til salg i Danmark. Omkring halvdelen af dem placerer sig i den dårlige ende af energimærke-skalaen, og det medfører ifølge Boligsiden.dk og Spar Nord længere salgstider og et langt større prisnedslag.

Spar Nord opfordrer derfor boligejere med energislugende huse til at bruge det nye håndværkerfradrag på energiforbedringer.

– Der er en klar tendens til, at energirigtige boliger klarer sig bedre på boligmarkedet, og derfor anbefaler vi energirenovering for at sikre sin boligs værdi, når den skal sælges, siger boligansvarlig i Spar Nord Claus Conradsen.

– Og det nye håndværkerfradrag er endnu en god grund til at få energirenoveret boligen og dermed også reduceret de løbende udgifter til opvarmning, fortsætter han.

Klar sammenhæng

Opgørelsen fra Boligsiden.dk og Spar Nord er baseret på danskernes foreløbige handel med villaer i 2011, og opgørelsen viser en klar sammenhæng mellem villaernes energimærke og popularitet på markedet.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer med energimærke A er 75 procent højere end villaerne med energimærke G. Tilsvarende er det gennemsnitlige prisnedslag på G-villaerne på knap 14 procent, mens tallet for A-villaerne kun er 7,5 procent. Og så tager det endda i gennemsnit 40 dage mere at sælge G-villaerne sammenlignet med A-villaerne.

– Siden 1. juli 2010 er det lovpligtigt at vise energimærket, når en bolig annonceres til salg, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz og fortsætter:

– Og helt fra starten fik energimærket stor betydning for kvadratmeterprisen, men det var ikke afgørende for handelstiden. Den nyeste analyse viser imidlertid, at forbrugerne i stigende grad tager energimærkningen til sig, så der nu også er sammenhæng mellem energimærke og handelstiden og ikke mindst prisnedslag.

Åbner døren for købere

En beregning fra Energi Nord og Spar Nord viser, at det med brug af håndværkerfradraget nu koster omkring 55.000 kroner at energirenovere et 150 kvadratmeter stort hus med ekstra 300 millimeter loftisolering og et solvarmeanlæg. Hvis huset opvarmes med oliefyr, betyder det en løbende besparelse på 6.000 kroner om året, men mindst lige så vigtigt er det, at en mindre varmeregning gør huset mere tilgængeligt på boligmarkedet.

– Jo lavere varmeudgiften er, jo flere penge er der som udgangspunkt til at købe hus for. I runde tal vil en køber kunne låne 100.000 kroner mere til at købe huset for, for hver gang varmeudgiften falder med 6.000 kroner om året, uddyber Claus Conradsen.

– Derfor handler energirenovering ikke bare om en løbende besparelse. Det handler også om at værdisikre sit hus og gøre huset mere tilgængelig for mulige købere, fortsætter han.

Om Spar Nord

Med 280.000 kunder og cirka 1.500 medarbejdere er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 69 lokale banker fordelt over hele landet. Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere oplysninger se: www.sparnord.dk

Om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligportal med to millioner besøg om måneden. Boligsiden er mæglerbranchens boligsite. Det betyder, at alle boliger fra danske ejendomsmæglere vises på boligsiden.dk, som altid opdateres hurtigt med fotos og fakta.

Ejendomsmæglerne indberetter også salgsdata direkte til Boligsiden.dk, så snart en bolig er solgt. Dermed er Boligsiden.dk ene om at være i besiddelse af de seneste data på solgte ejendomme.

For yderligere oplysninger se www.boligsiden.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boligmarked: Energidukse sælger bedst ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger